Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Σοκολατάκια βραχάκια με ξηρούς καρπούς και καραμέλα από χουρμάδες



Σε ποιον δεν αρέσουν αυτά τα σοκολατάκια???Εμένα πάντως είναι τα αγαπημένα μου και δυστυχώς, δεν μπορώ να σταματήσω να τα τρώω. Σήμερα θα τα πειράξουμε λίγο, θα τα πάμε ένα επίπεδο παραπάνω. Θα φτιάξουμε σπιτική καραμέλα από χουρμάδες, ναι πολύ καλά διαβάσετε!!!!

Υλικά:
- 200 γρ χουρμάδες
- 140 γρ νερό
- 2 γρ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- ½ κ.γ φυσική βανίλια ή βανιλίνη ή άρωμα καραμέλας
- 200-300 γρ αμύγδαλα και φουντούκια (ανάλογα το πώς τα προτιμάμε)
- 500 γρ κουβερτούρα (χρησιμοποίησα με 72%κακάο)

 
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα

2. Χωρίς να τοποθετήσουμε λαδόκολλα, βάζουμε τους ξηρούς καρπούς στη λαμαρίνα και ψήνουμε στους 200 σε άερα για 8-10 λεπτά

3. Εν τω μεταξύ τοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα κατσαρολάκι με το νερό. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Κλείνουμε το μάτι. Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε τη βανίλια ή και ότι άλλο θέλετε (ξύσμα πορτοκαλιού, ποτό κ.α)

4. Αφού έχουν καβουρντιστεί οι ξηροί καρποί τους αφήνουμε πάνω στη λαμαρίνα να κρυώσουν. Αν χρησιμοποιήσουμε φουντούκια με φλούδα θα πρέπει να τις αφαιρέσουμε

5. Τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς στην καραμέλα από χουρμάδες και ανακατεύουμε καλά

6. Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Με ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητα από το μείγμα και με ένα άλλο τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορα

7. Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα. Τοποθετούμε κάθε βραχάκι στο κουτάλι και με ένα άλλο περιχύνουμε. Τοποθετούμε τα βραχάκια στη λαδόκολλα

8. Βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν

9. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και διατηρούμε στο ψυγείο
 

  • Η Βέρα έφτιαξε τα βραχάκια και είπε "Είναι τέλεια. Μάχη σήμερα το πρωί με το 4χρονο ποιος θα πρωτοδοκιμασει χα χα χα"

Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία η καραμέλα από χουρμάδες και πολύ ωραίο το αποτέλεσμα!!
    Καλές γιορτές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ Μάχη μου. Καλές γιορτές με υγεία και δημιουργία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή