Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Τούρτα Bounty, χωρίς ζάχαρη


Όπως πολύ καλά έχετε καταλάβει λατρεύω όλα τα σοκολατένια γλυκά και ειδικά το Bounty και τις καριόκες. Αυτή την τούρτα την έφτιαξα για τα 36α γενέθλια του Άκη. Είναι όπως μα όπως ακριβώς τη φαντάζεστε και χμ…ίσως και καλύτερη. Αν αρέσει κ σε εσάς το bounty, φτιάξτε τη! Γίνεται πάρα πολύ εύκολα, χωρίς να χρειάζεστε καλό μπλέντερ και είναι πολύ οικονομική, ό,τι ακριβώς μου ζητήσατε.



Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 26 εκ:
Για τη βάση
- 150 γρ αποξηραμένη καρύδα τριμμένη
- 200 γρ νερό ή γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
- 50 γρ κακάο ή σοκολάτα για ρόφημα
- 150 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 180 γρ αλεύρι βρώμης ολικής άλεσης(νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)

- 2 γρ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

για το πρώτο επίπεδο 
- 250 γρ κουβερτούρα (χρησιμοποίησα 72% κακάο)
- 100 γρ γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
- 50 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)

για το δεύτερο επίπεδο 
- 250 γρ αποξηραμένη καρύδα τριμμένη
- 100 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης ή 2 λευκές κουβερτούρες (για ακόμη πιο κολασμένο αποτέλεσμα)
- 50 γρ λιωμένο λάδι καρύδας
- 350 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)

για το τρίτο επίπεδο 
- 625 γρ κουβερτούρα
- 400 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
- 50-100 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης  (προαιρετικά)




Εκτέλεση:
1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά του πρώτου επιπέδου σε ένα μπολ, ανακατεύουμε, δοκιμάσουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε, την γλυκαντική ουσία που θα χρησιμοποιήσουμε. Στρώνουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μας σε μια αποσπώμενη φόρμα. Βάζουμε στο ψυγείο και προχωράμε κατευθείαν στο δεύτερο επίπεδο

2. Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Δε θέλουμε να κάψει. Να ζεσταθεί και να λιώσει η κουβερτούρα. Βοηθάει πολύ αν την έχουμε κόψει μικρά κομματάκια. Τοποθετούμε το μείγμα πάνω από το πρώτο επίπεδο και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

3. Μπορούμε να προχωρήσουμε κατευθείαν στο δεύτερο επίπεδο αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να παγώσει το πρώτο. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Προσθέτουμε μέλι εάν πιστεύουμε ότι χρειάζεται. Αφού έχει παγώσει το πρώτο επίπεδο, μετά από μια ώρα περίπου, τοποθετούμε το μείγμα του δεύτερου επιπέδου και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.

4. Μετά από καμιά ώρα ή και την επόμενη μέρα τοποθετούμε τα υλικά του τρίτου επιπέδου σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε. Πάλι δε θέλουμε να κάψει αλλά να ζεσταθεί και να λιώσει η κουβερτούρα. Τοποθετούμε το μείγμα πάνω από το δεύτερο επίπεδο και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

5. Πασπαλίζουμε με καρύδα ή ότι άλλο θέλουμε και σερβίρουμε


Tips:
Το μέλι που σας προτείνω σε κάθε επίπεδο είναι αρκετό και αν το βάλετε όλο η τούρτα βγαίνει πολύ γλυκιά. Επειδή όμως είναι θέμα γούστου, επιλέξτε αν θα προσθέσετε και πόσο.


  • Η Ζωή έφτιαξε την τούρτα και είπε "Σήμερα φτιάξαμε την τούρτα bounty και ξετρελαθήκαμε οικογενειακώς ...η μικρή ενθουσιάστηκε (δική της η διακόσμηση) ευχαριστούμε πολύ για τις υπέροχες συνταγές!!! Καλή συνέχεια!!"

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

5 σχόλια:

  1. Μπερδεύτηκα λίγο με τα επίπεδα... Στο 1) λες ότι είναι για το πρώτο επίπεδο και ότι προχωράμε στο δεύτερο στο 2) δεν λες ποιο επίπεδο είναι στο 3) λες πως είναι το δεύτερο επίπεδο. Κάπου λείπει η βάση. Υποθέτω πως στο 1) τελικά είναι η βάση? και στο 2) το πρώτο επίπεδο κλπ?? Σ΄ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης στην φωτογραφία φαίνεται να είναι η βάση και μετά το επίπεδο με την καρύδα- αλλά στα υλικά η καρύδα βρίσκεται στο "δεύτερο επίπεδο" που στην σημασία είναι το τρίτο πράγμα που θα κάνουμε (βάση- 1ο επίπεδο- 2ο επίπεδο-3ο επίπεδο). Δεν θέλω να φανώ κουραστική αλλά θέλω να το κάνω σωστά!!! ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    2. Μην ανησυχείς καθόλου. Σε μπέρδεψε η φωτογραφία γιατι κ η βαση κ το πρωτο επίπεδο ειναι σοκολατένια κ δε φαινεται διαφορα. Οκ; Ακολούθησε ακριβώς τις οδηγίες ....κ αν εχεις απορία ξαναστειλε μου

      Διαγραφή
  2. Αααα αυτό κι αν είναι σοκόλαση! Έρχονται αρκετά γενέθλια με την νέα χρονιά οπότε θα την τιμήσω σίγουρα την τούρτα σου! Μπήκε στο πρόγραμμα! Τέλεια φαίνεται. Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαζά, όντως ειναι κολασμένη!!!! Θα περιμενω νεα σου οταν την φτιάξεις. Φιλια

      Διαγραφή