Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

Πράσινη σαλάτα με κουκουνάρι και σταφίδες

Συστατικά:
- 10 Φύλλα μαρουλιού
- 1 Ματσάκι ρόκα
- 4 Κουταλιές της σούπας βρασμένο καλαμπόκι
- 1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
- 2 Κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
- 2 Κουταλιές της σούπας λάδι
- 5 Κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- Αλάτι

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε το μαρούλι και το κόβουμε σε σχετικά λεπτά κομμάτια
2. Πλένουμε τη ρόκα και την ψιλοκόβουμε
3. Τοποθετούμε το μαρούλι και τη ρόκα σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω το καλαμπόκι, τα κουκουνάρια, τα καρύδια, τις σταφίδες, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
4. 10 Λεπτά πριν να τη σερβίρουμε ρίχνουμε το λάδι, το μπαλσάμικο και το αλάτι

Καλή Όρεξη!

5 σχόλια:

  1. Πω πω η αγαπημένη μου σαλάτα! Υγιεινή και πεντανόστιμη! Την φτιάχνω εδώ και καιρό και εγώ! Με μια λέξη Κ α τ α π λ η κ τ ι κ η!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι,όντως είναι πολύ νόστιμη και θρεπτική. Εσύ πως την φτιάχνεις? Προσθέτεις και κάτι άλλο? Εγώ καμιά φορά βάζω καθαρισμένα αμύγδαλα αν έχω ξεμείνει από καρύδια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ βάζω και ψιλοκομμένη ντομάτα ή λιαστές. Επίσης μια ωραία παραλλαγή είναι να τη κάνεις λίγο πιο γλυκιά λιώνοντας λίγο μέλι(μισό κουταλάκι του γλυκού). Την δοκίμασα έτσι σε ένα εστιατόριο και μου άρεσε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χμ, πολύ καλή ιδέα. Θα τη δοκιμάσω σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή