Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Τσιπς από Αραβικές πίτες


 
Π Ε Ν Τ Α Ν Ο Σ Τ Ι Μ Α!!! Δεν έχω λόγια για να περιγράψω το πόσο νόστιμα είναι αυτά τα πιτάκια, που θα τολμήσω να τα ονομάσω κιόλας τσιπς!

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συνοδευτικό, αντί για ψωμί,  στη σαλάτα αντί για κρουτόν, ή απλά ως σνακ! Γίνονται πάρα πολύ εύκολα, σε λιγότερο από 10 λεπτά και μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε!


Συστατικά:
- αραβικές πίτες
- αλάτι
- πάπρικα γλυκιά ή τσίλι
- ρίγανη
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 στον αέρα.
Κόβουμε τις αραβικές πίτες στα 4. Είτε τις αφήνουμε σε αυτό το μέγεθος



Είτε τις κόβουμε σε μικρότερα τρίγωνα



 2. Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα. Τοποθετούμε τις αραβικές πίτες και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Με ένα πινέλο ή με τα δάχτυλα μας, απλώνουμε το λάδι σε όλη την επιφάνεια κάθε πιτούλας

 

3. Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με πάπρικα και ρίγανη

4. 

4. Ψήνουμε στο φούρνο για 6-8 λεπτά. Ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος αλλά και το πόσο ξεροψημένα τα θέλουμε

Καλή σας Απόλαυση!!!


Τέλος να σας υπενθυμίσω:

2 σχόλια: