Σας είχα πει, ότι είχα φτιάξει τη μαρμελάδα φράουλα ώστε να τη χρησιμοποιήσω ως βασικό συστατικό σε άλλες συνταγές. Μία εκ αυτών η σημερινή. Παγωτό φράουλα, χωρίς ζάχαρη, χωρίς παγωτομηχανή, έτοιμο σε μόλις 4 λεπτά και με μόνο 3 υλικά. Ένα πεντανόστιμο και υγιεινό παγωτό που πρέπει όλοι να δοκιμάσετε καθώς δεν υπάρχει δικαιολογία για έλλειψη χρόνου. Κ εγώ εργαζόμενη μαμά με 2 μικρά παιδιά είμαι...
Σπιτικό παγωτό φράουλα έτοιμο σε 4 λεπτά? Δεν έχει ξαναγίνει...
- 500 ml γάλα καρύδας το οποίο έχουμε αφήσει μια ωρίτσα στην κατάψυξη (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
- 200 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι το οποίο να μην έχει έντονη γεύση
- 500 γρ μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη (πατηστε εδώ για τη συνταγή)
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το γάλα καρύδας στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 3 λεπτά στη μέγιστη ταχύτητα
στα 2 λεπτά
στα 3 λεπτά - έτσι θέλουμε να είναι, σαν σαντιγί
2. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα φράουλα και την αγαύη και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης ή κέικ και αφήνουμε στην κατάψυξη. Δεν χρειάζεται άλλο χτύπημα. Μόλις παγώσει, είναι έτοιμο προς κατανάλωση.
- Η Βασιλική έφτιαξε το παγωτό και σας παραθέτω τι μου έγραψε "χθές το απόγευμα ξεκίνησα να φτιάξω το παγωτό με την μαρμελάδα που ήθελα πολύ να δοκιμάσω Ευαγγελία ...τελικά έγινε αφρός ,τέλειο...μόλις το δοκίμασα ! Άλλαξα λίιιιγο την συνταγή σου ,έβαλα γάλα εβαπορέ καλά παγωμένο (2:30 ώρες) ,μαρμελάδα φράουλα με φρουκτόζη του Ζωγράφου και καθόλου μέλι ,είναι αρκετά γλυκιά η μαρμελάδα από μόνη της !
Πολύ ωραίο, ευχαριστώ για την λαιτ συνταγή"
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Για να διεκδικήσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου "Γνωρίστε τα Ελληνικά Super Foods", του Κωνσταντίνου Ξένου και της Αστερίας Σταματάκη από τις εκδόσεις Διόπτρα, αφήστε μήνυμα εδώ (ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ)
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
- Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Η αγαπημένη μου μαρμελάδα είναι η φράουλα κι αυτή η πρόταση για παγωτό χωρίς επιπλέον χτύπημα φαντάζει ιδανική! Αντί για γάλα καρύδας θα μπορούσα ενδεχομένως να χρησιμοποιήσω γάλα ή γάλα αμυγδάλου; Θα έχει την ίδια υφή, λες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου. κ εμένα η μαρμελάδα φράουλα είναι η αγαπημένη μου. Αν φοβασαι το γάλα καρύδας λόγω της μυρωδιάς - γεύσης, σου λέω πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, η φράουλα το υπερκαλύπτει. Τα άλλα φυτικά γάλατα έχουν ελάχιστα λιπαρά και πιστεύω ότι δε θα έχει τόσο πλούσια γεύση. Αν θέλεις πάντως δοκίμασε το!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Ευαγγελία, πόσο τέλειο το παγωτό σου,φαίνεται και είναι πολύ λαχταριστό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω γάλα καρύδας και μαρμελάδα φράουλα σπιτική με μέλι, άρα το επόμενο βήμα είναι η παρασκευή του!!
Σε ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή!!
Ναι, ναι, ναι!τέλεια, θα περιμένω εντυπώσεις και φώτο φυσικά!Καλή επιτυχία!
ΔιαγραφήΦανταστική ιδέα, Ευαγγελία! Να 'σαι καλά που μας προσφέρεις τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Ευγενία μου. τα φιλιά μου!
ΔιαγραφήΕγινε τέλειο Ευαγγελια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι χωρίς ενδιάμεσα χτυπηματα όπως θέλουν συνήθως τα παγωτά χωρίς παγωτομηχανή.
Τέλειο!!!
Ε ναι, δε γίνεται, ποιος έχει το χρόνο να κάθεται πάνω από ένα παγωτό με το ρολόι? χαχα
Διαγραφή