Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

Αποξηραμένο, πικάντικο καλαμπόκι



Έχετε δοκιμάσει αυτά τα πεντανόστιμα, πικάντικα καλαμπόκια που πουλάνε στα μαγαζιά με ξηρούς καρπούς; Εμένα είναι τα αγαπημένα μου και δυστυχώς αρέσουν πολύ και στη Σοφία. Ξέροντας όμως πόσο επιβαρυμένα είναι με τρανς λιπαρά, συντηρητικά καθώς και από που έχουν περάσει μέχρι να φτάσουν στο μπολάκι μου, ήταν θέμα χρόνου να φτιάξω τα δικά μου.  Σημερα λοιπόν θα σας δείξω, πως μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας από Ελληνικόμη μεταλλαγμένο καλαμπόκι πάντα εποχής, χωρίς φοινικέλαιοσυντηρητικάθειώδη κλπ...εύκολαγρήγορα και απλά




Υλικά:
- 3 φρέσκα καλαμπόκια (χρησιμοποίησα Ελληνικά και βιολογικά)
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 2 κ.σ υγρό καπνό
- 1 κ.σ πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ τσίλι προαιρετικά

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ. Όπως βλέπετε για ευκολία χρησιμοποίησα το ειδικό εργαλείο, το οποίο έχω αγοράσει από το ebay. Λογικά υπάρχει και εδώ


2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε


3. Τοποθετούμε στον αποξηραντή. Τα καλαμπόκια είναι αρκετά μικρά και περνάνε από τις τρύπες που έχουν τα σκαράκια του αποξηραντή. Μη σας ανησυχεί αυτό, όταν θα είναι έτοιμα θα τον καθαρίσετε. 

 

Επέλεξα να τα αποξηράνω στους 70 βαθμούς, από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 6.30 το πρωί, ώστε να κάνω και χρήση του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ.

Tips:
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο καλαμπόκι. Απλά θα χρειαστεί να το αφήσετε να ξεπαγώσει εντελώς

- Και κονσέρβα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλλά αν με ρωτάτε, δεν το προτείνω. Οι κονσέρβες έχουν ζάχαρη, αλάτι, οι αλουμινένιες συσκευασίες έχουν καρκινογόνο επίδραση στον οργανισμό, περιέχουν καλαμπόκι εισαγωγής και είναι 1000% μεταλλαγμένο


- Για να δείτε και άλλες συνταγές με τη χρήση του αποξηραντή (πατήστε εδώ)

- Και επειδή με ρωτάτε πόσο αγόρασα τον αποξηραντή και από που, σας παραθέτω το link απ'όλα τα On-line μαγαζιά που  τον διαθέτουν http://www.skroutz.gr/s/8975308/Kalorik-TKG-FD-1000.html.



Τέλος να σας υπενθυμίσω:

  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

3 σχόλια:

  1. Πωπω! Είναι από τους αγαπημένους μου ξηρούς καρπούς και πάντα αναρωτιόμουν πως φτιάχνονται! Σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή σίγουρα θα το φτιάξω σύντομα!!
    https://greekgirlslife.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια; Και μένα. Μου αρέσουν πολυ οι πικάντικες γεύσεις κ έτσι είναι τα αγαπημένα μου. Χαίρομαι που σου φάνηκε χρήσιμη η συνταγη.

      Διαγραφή
  2. Αχ, Ευαγγελία μου, κι εμένα μου αρέσει το καλαμπόκι σε όλες του τις μορφές φαντάζομαι! Ωραιότατη και πρωτότυπη και η σημερινή σου πρόταση. Πάντα μας εκπλήσσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή