-1 κοτόπουλο καθαρισμένο από την πέτσα, κομμένο σε μερίδες
-2 γενναιόδωρες κ.σ μουστάρδα απλή
-2 γενναιόδωρες κ.σ μουστάρδα απλή
-1 κ.γ μουστάρδα ντιζόν
-1 κ.σ πολτό σκόρδου
-Χυμό από 2 λεμόνια
-Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
-Θυμάρι ή ρίγανη
-Ρύζι
-Νερό (βραστό)
-1 κ.σ πολτό σκόρδου
-Χυμό από 2 λεμόνια
-Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
-Θυμάρι ή ρίγανη
-Ρύζι
-Νερό (βραστό)
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 c
2. Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Το
τοποθετούμε στο ταψί ή σε γάστρα
3. Σ' ένα ποτήρι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι, αλάτι,
πιπέρι, κάρυ και το φρέσκο θυμάρι
4. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε (χωρίς το καπάκι αν
χρησιμοποιήσετε γάστρα) για 30-35 λεπτά
5. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, γυρίζουμε το κοτόπουλο και
συνεχίσουμε για 10-15 λεπτά
6. Βράζουμε νερό στο βραστήρα σύμφωνα με την αναλογία νερό/ρύζι
που αναγράφεται στη συσκευασία
7. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε το ρύζι, το νερό,
προσθέτουμε αλάτι, κλείνουμε με το καπάκι τη γάστρα ή σκεπάζουμε πολύ καλά με
αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να γίνει το ρύζι και να «πιει» το νερό, περίπου
20 λεπτά δηλαδή
Λατρευω το κοτοπουλο και ειδικα το μαριναρισμενο με αρωματικα υλικα!~
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χερια σου!
Καλό ξημέρωμα!
Φιλια :)
Να εισαι καλα. Πιστεύω οτι αξίζει να το Κοιμήσεως, ειναι πεντανόστιμο, γρήγορο κ εύκολο
ΔιαγραφήΠολύ αρωματικό !!! Και λίγος κουρκουμάς θα ταίριαζε :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμ, δίκιο έχεις...την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω
Διαγραφή