Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Πρασόρυζο


Υλικά:
- 1 κιλό πράσο (περίπου 800 γρ μετά το καθάρισμα) 
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κ.σ πολτός σκόρδου
- 120 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 250 γρ ντομάτα τριμμένη
- 300 γρ ρύζι για σπυρωτό πιλάφι
- αλάτι, πιπέρι 
- χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα πράσα
2. Τοποθετούμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα
3. Κόβουμε τα πράσα σε σχετικά λεπτές ροδέλες και τα τοποθετούμε στη κατσαρόλα
4. Ανάβουμε την κουζίνα στη μέγιστη θερμοκρασία και ξεκινάμε να τα σωτάρουμε
5. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τοποθετούμε και αυτά στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε όσο και όταν χρειάζεται
6. Βάζουμε νερό στο βραστήρα να ζεσταθεί
7. Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα καρέ τις πιπεριές Φλωρίνης. Τις τοποθετούμε και αυτές στην κατσαρόλα
8. Τέλος προσθέτουμε τον πολτό σκόρδου και ανακατεύουμε
9. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά. Θα πρέπει να έχουν μαραθεί όλα τα λαχανικά
10. Ήρθε η ώρα να ρίξουμε το ρυζάκι, την ντομάτα, το νερό και το αλάτι
11. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 18 λεπτά
12. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, εξετάζουμε το φαγητό αν χρειάζεται ανακάτεμα ή/και  επιπλέον νερό
13. Σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 


Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας αν το δοκιμάσετε
Αν σας άρεσε, παρακαλώ κοινοποιήστε τη συνταγή και μη ξεχνάτε να κάνετε Like στην επίσημη σελίδα στο facebook, ώστε να μη χάνετε τις νέες συνταγές 

8 σχόλια:

  1. Το πράσο θα νοστιμίζει πολύ το πιάτο !!! Πολύ ωραίο φαγητό, απλό και νόστιμο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρασο ειναι απο τα αγαπημένα μου λαχανικά, αυτο το πιάτο ειδικά τώρα το χειμώνα το φτιαχνω πολυ συχνα

      Διαγραφή
  2. Ωραίο φαγάκι - εξαιρετική ιδέα οι πιπεριές Φλωρίνης !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, οντως, ταιριάζει πολυ η πιπεριά Φλωρίνης. Επίσης του πηγαίνει πολυ κ το λεμόνι που λέω στο τέλος. Καλως ήρθες....

      Διαγραφή
  3. Ωραια ιδεα αυτη με τις πιπεριες αλλα και μη τη ντοματα που εγω δεν βαζω και θα τη δοκιμασω τη συνταγη σιγουρα Ευαγγελια μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου αν τπ δοκιμάσεις. Η πιπεριά μου αρέσει πολύ

      Διαγραφή
  4. Πωπω τι μου θύμισες...το έφτιαχνε η γιαγιά μου και έγλειφα και τα δάκτυλα μου...εγώ ποτέ δεν το έχω πετύχει όπως εκείνη. Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ, τα φαγητά της μαμάς και της γιαγιάς είναι συναγώνιστα. καλή Σαρακοστή κ σε σένα

      Διαγραφή