Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

Καμμία σχέση με Φακές

Η παρακάτω συνταγή δε θυμίσει σε τίποτα τις κλασικές φακές που μας υποχρέωναν να τρώμε όταν ήμασταν παιδιά. Δοκιμάστε το και πείτε μου...

Συστατικά:
- Φακές (1 φλιτζάνι)
- 2 πράσινες πιπεριές κέρατο κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές ροδέλες
- Λιγότερο από μισό πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 φρέσκες ντομάτες και 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ή αντίστοιχο συμπυκνωμένο φυσικό χυμό ντομάτας
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 Σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τις φακές για 10 λεπτά και πετάμε το νερό
2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά
3. Σερβίρουμε και προαιρετικά αν θέλουμε ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε κάθε πιάτο


Καλή Όρεξη!


Τέλος να σας υπενθυμίσω:

5 σχόλια:

  1. Μμμ ακούγεται νόστιμη!!!Αν και όλοι στην οικογένεια είμαστε λάτρεις της παραδοδιακής συνταγής (ακόμα και τα πιτσιρίκια μου...)θα την δοκιμάσω την επόμενη φορά και θα σου γράψω εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δοκίμασε τη και περιμένω νέα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα το απόγευμα ψώνισα τα υλικά και αύριο την φτιάχνω. Ότι πρέπει για την Μ. Τετάρτη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την έφτιαξα σήμερα τελικά! Πράγματι φανταστική συνταγή! Άρεσε πολύ σε όλους. Ο μικρός μου μόνο εβγαζε τις ροδέλλες από τις πιπεριές αλλά κατα τα άλλα του άρεσε πολύ και το άδειασε το πιάτο μέχρι την τελευταία κουταλιά. Δεν το συζητώ θα την υιοθετήσω σε μόνιμη βάση :)).

    Υ.Γ Λαδάκι πάντως εγώ έβαλα αρκετά περισσότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο, πολύ χαίρομαι που σας άρεσε! Επειδή γενικά η πιπεριά έχει έντονη γεύση μπορείς είτε να βάλεις λιγότερη είτε να την κόψεις σε σχετικά μικρά κομματάκια (πχ τη μια ροδέλα σε 4, 5 κομμάτια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή