Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

Ριζότο με φρέσκα καλαμαράκια

Συστατικά:
- 3-4 φρέσκα καλαμαράκια
- 1 κούπα σπυρωτό ρύζι
- 2 πιπεριές κέρατο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
- αλάτι, αρκετό πιπέρι, πάπρικα
- ελάχιστο τζίντζσερ
- Χυμό από 1 με 2 λεμόνια

Εκτέλεση:
1. Ξεπλένουμε καλά τα καλαμαράκια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2-3 εκατοστών

2. Τα βράζουμε με 3 ποτήρια νερό στο οποίο έχουμε ρίξει το ξύδι για 10 λεπτά

3. Ρίχνουμε το ρύζι μας και αλατοπιπερώνουμε

4. Μετά από 10 λεπτά ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις ρίχνουμε

5. Πολτοποιούμε το σκόρδο και το ρίχνουμε και αυτό

6. Ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο άνηθο

7. Τρίβουμε λίγο τζίτνζερ και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά ακόμα (ή σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου)

9. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια κατά βούληση (τουλάχιστον όμως ένα)

10. Προαιρετικά μπορούμε να ρίξουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο κάθε πιάτο

Καλή Όρεξη!!!

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου