Κυριακή, 3 Μαΐου 2009

Πικάντικες Λεχματζούνες για Μπυροκατάσταση




















Συστατικά:
- 8 πίτες για σουβλάκια
- 100 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
- 100 γρ χοιρινός κιμάς
- 300 γρ. αρνίσιος ή από προβατίνα κιμάς
ή 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι (ποτέ δε μπορώ να το υπολογίσω γι' αυτό προτιμώ να το ρίχνω στο τέλος στη κάθε λεχματζούνα πριν την ψήσω)
- Πιπέρι ( κάτι λιγότερο από μια κουταλιά της σούπας)
- Πάπρικα γλυκιά (2,5 κουταλιές της σούπας)
- Μπούκοβο (κάτι λιγότερο από μια κουταλιά της σούπας)
- Ρίγανη (1,5 κουταλιά της σούπας)
- Δυόσμος (1,5 κουταλιά της σούπας)

Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε τον κιμά ή τούς κιμάδες σε ένα μπολ. Αν χρησιμοποιήσουμε το μείγμα κιμά το πλάθουμε για λίγο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
2. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στον κιμά.
3. Ρίχνουμε τη ρίγανη και το δυόσμο στο μείγμα μας και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά
4. Ρίχνουμε το πιπέρι, το μπούκοβο και την πάπρικα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά
5. Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες . Όσο περισσότερο το αφήσουμε τόσο το καλύτερο. Προσωπικά, συνηθίζω να το αφήνω όλο το βράδυ.

Για το ψήσιμο:
6. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες και το τοποθετούμε τις πίτες.
7. Απλώνουμε κομματάκια κιμά πάνω στις πίτες



















8. Αλατίζουμε την κάθε λεχματζούνα
9. Όποιος θέλει μπορεί να ρίξει ελάχιστο λαδάκι από πάνω

10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά



Συνοδεύεται άριστα με παγωμένη μπύρα και με extra tabasco για όποιον αντέχει

Καλή Όρεξη!

Σημείωση:
- Μπορεί να γίνει και με μοσχαρίσιο κιμά (έχει εξίσου πολύ καλή γεύση) - Ο κιμάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε 10 πίτες εξαρτάται από το πόσο γεμάτες θέλουμε τις λεχματζούνες μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου