Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Πιπεριές ψητές

Συστατικά:
- Πιπεριές κέρατο
- Πιπεριές Φλωρίνης
- Αλάτι
- 2-3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 χούφτα καρύδια σε σχετικά μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:
1. Πλένω τις πιπεριές, κόβω τα καπάκια τους και τις καθαρίζω από τα σποράκια τους

2. Τις τοποθετώ σε λαμαρίνα όπου προηγουμένως έχω απλώσει λαδόκολλα και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25 λεπτά περίπου

3. Τις αφήνω να κρυώσουν και τις κόβω πρώτα κατά μήκος και στη συνέχεια σε κομμάτια παραλληλόγραμα περίπου όσο μισό δάχτυλο

3. Τις αλατίζω, ρίχνω το λάδι και το μπαλσάμικο και τέλος τα καρύδια.

Καλή όρεξη!

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

2 σχόλια:

  1. Ακόμα μια πολύ ωραία πρόταση! Πράγματι οι ψητές πιπεριές είναι ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό ορεκτικό πιάτο. Τις φτιάχνω και εγώ πολύ συχνά. Είναι πεντανόστιμες και με ελάχιστες θερμίδες. Τις συνιστώ ανεπιφύλακτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι, οι πιπεριές είναι από τα λαχανικά που θεωρούνται πραγματικός θησαυρός αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν σε όλα τα φαγητά προσδίδοντας μια ιδιαίτερη γεύση. Να μη ξεχνάμε βέβαια και το γεγονός ότι έχουν ελάχιστες θερμίδες και περίσσια βιταμίνη C.

    ΑπάντησηΔιαγραφή