Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Ανατολίτικη μελιτζανοσαλάτα (μπαμπαγανούς)



Υλικά:
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 3 κ.σ. ταχίνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στο γκάζι για 20 λεπτά περίπου. Προσοχή!!! Είναι πολύ σημαντικό να ψηθεί η μελιτζάνα στο γκάζι για να πάρει την εξαιρετική καπνιστή γεύση που την κάνει ακαταμάχητη!!!

2. Στη συνέχεια, τις καθαρίζουμε, ρίχνουμε την ψίχα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα ή χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι. 

3. Προσθέτουμε το ταχίνι, το πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε πάλι για ελάχιστα δευτερόλεπτα η ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ωρίτσα τουλάχιστον. 

4. Σερβίρουμε με τσιπς από αραβικές πίτες

Καλή σας Απόλαυση!!!


Σημείωση:
Τη συνταγή αυτή την είδα στο Μπουκιά και συχώριο. Είναι ότι πιο νόστιμο έχω δοκιμάσει. Κάντε την αλλά να θυμάστε ότι ποτέ δεν είναι αρκετή...



Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου