Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2010

Μπριάμ

Την Κυριακή η μέρα ήταν άκρως καλοκαιρινή και λιγουρεύτηκα ένα κλασικό καλοκαιρινό φαγητό, το μπριάμ... οι ποσότητες στα συστατικά είναι ενδεικτικές, κοινώς βάζετε ότι θέλετε!!!Εγώ για παράδειγμα, σήμερα για πρώτη φορά έβαλα και μελιτζάνες.


Για ένα μεγάλο ταψί λοιπόν θα χρειαστείτε...




Συστατικά:
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 5 κολοκυθάκια
- 4-5 πατάτες
- 1 1/2 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1/2 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σ ρίγανη
- περίπου 1 κούπα νερό
- λιγότερο από 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ανάβουμε το φούρνο ώστε να προθερμανθεί και ξεκινάμε με τις μελιτζάνες. Τις πλένουμε, τις κόβουμε στα 4 και στη συνέχεια σε χοντρουλές ροδέλες. Τις βάζουμε στο τρυπητό με μπόλικο αλάτι και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά

2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε σε χοντρουλές ροδέλες και τα τοποθετούμε στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε

3. Πλένουμε πάρα πολύ καλά τις πατάτες. Δε τις καθαρίζουμε, τις προτιμώ με τη φλούδα. Εάν πάλι σε εσάς δεν αρέσει, τις καθαρίζετε. Στη συνέχεια τις κόβουμε στα 4 και τις τοποθετούμε και αυτές στο ταψί

4. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο

5. Ξεπλένουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε στο ταψί

6. Ρίχουμε μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Τη ρίγανη και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά

7. Ρίχουμε το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε



8. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ωρίτσα περίπου. Στη συνέχεια, το βγάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μισή ωρίτσα το πολύ, μέχρι να ξεροψηθούν τα λαχανικά


9. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού

10. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με μπόλικη φέτα και παγωμένη μπύρα

Καλή Όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου