Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Κοτόπουλο με γιαούρτι πανέ


Την παρακάτω συνταγή την έχω πάρει από το Βαγγέλη Δρίσκα και την έχω προσαρμόσει στα δικά μου γούστα


Συστατικά:
- 6 μικρά μπουτάκια κοτόπουλο
- 1 στραγγιστό γιαούρτι 0%
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 4 κριθαρένια παξιμαδάκια για ντάκο
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- παρμεζάνα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- χυμό 2 λεμονιών
- 2 κ.σ ξύδι
- Αλάτι, πιπέρι, κάρυ, πάπρικα, ρίγανη (κατά βούληση)

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε την πέτσα από τα μπουτάκια, τα πλένουμε και τα περνάμε από το χυμό λεμονιού

2. Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε το σκόρδο

3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε πολύ καλά

4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κάρυ και ρίγανη στο κοτόπουλο και καλύπτουμε με το γιαούρτι. Τα αφήνουμε για 10-15 ώρες στο ψυγείο





5. Τρίβουμε τα κριθαρένια παξιμαδάκια στο μπλέντερ και το βάζουμε σε ένα πιάτο

6. Πασπαλίζουμε τα μπουτάκια με παρμεζάνα και στη συνέχεια τα περνάμε από τα τριμμένα παξιμάδια

7. Στρώνουμε λαδόκολα σε ένα ταψάκι, τοποθετούμε τα μπουτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 180-200



Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου