Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Κοτόπουλο με μουστάρδα και ρύζι στο φούρνο (γάστρα)


Υλικά:

-1 κοτόπουλο καθαρισμένο από την πέτσα, κομμένο σε μερίδες
-2 γενναιόδωρες κ.σ μουστάρδα απλή
-1 κ.γ μουστάρδα ντιζόν
-1 κ.σ πολτό σκόρδου 
-Χυμό από 2 λεμόνια
-Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
-Θυμάρι ή ρίγανη
-Ρύζι
-Νερό (βραστό)


Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 c


2. Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Το τοποθετούμε στο ταψί ή σε γάστρα


3. Σ' ένα ποτήρι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, κάρυ και το φρέσκο θυμάρι


4. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε (χωρίς το καπάκι αν χρησιμοποιήσετε γάστρα) για 30-35 λεπτά



5. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, γυρίζουμε το κοτόπουλο και συνεχίσουμε για 10-15 λεπτά


6. Βράζουμε νερό στο βραστήρα σύμφωνα με την αναλογία νερό/ρύζι που αναγράφεται  στη συσκευασία


7. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε το ρύζι, το νερό, προσθέτουμε αλάτι, κλείνουμε με το καπάκι τη γάστρα ή σκεπάζουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να γίνει το ρύζι και να «πιει» το νερό, περίπου 20 λεπτά δηλαδή



4 σχόλια:

  1. Λατρευω το κοτοπουλο και ειδικα το μαριναρισμενο με αρωματικα υλικα!~
    Γεια στα χερια σου!
    Καλό ξημέρωμα!
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να εισαι καλα. Πιστεύω οτι αξίζει να το Κοιμήσεως, ειναι πεντανόστιμο, γρήγορο κ εύκολο

      Διαγραφή
  2. Πολύ αρωματικό !!! Και λίγος κουρκουμάς θα ταίριαζε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμμμμ, δίκιο έχεις...την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω

      Διαγραφή