Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Μακαρονοσαλάτα με κολοκυθάκια και μυρωδικά



Τα τελευταία χρόνια έχουμε αποφασίσει να τρώμε φρούτα και λαχανικά εποχής. Φέτος λοιπόν, είχα πεθυμήσει κολοκυθάκια. Πολύ όμως….Έτσι, περίμενα πως και πώς να έρθει η εποχή τους, ο Μάιος δηλαδή. Μετά από 3 αποτυχημένες προσπάθειες να φτιάξω κολοκυθοκεφτέδες φούρνου (ας μην μπω σε λεπτομέρειες γιατί θα συγχυστώ), έφτιαξα αυτή τη δροσερή και μυρωδάτη μακαρονοσαλάτα. Τα  κολοκυθάκια που χρησιμοποίησα είναι από το ταρατσομποστανάκι μας. Ήταν τόσο όμορφα και τρυφερά, που λυπήθηκα να τα «χαραμίσω» σε μια (ενδεχομένως) ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια για κολοκυθοκεφτέδες.  





 

Όπως θα διαπιστώσετε, δε θα μαγειρέψουμε τα κολοκυθάκια, ούτε τα μυρωδικά. Θα αφήσουμε τη σαλάτα μας (εγώ την έφαγα ως κυρίως πιάτο), αρκετές ώρες στο ψυγείο, αφενός για να μαριναριστούν τα υλικά και αφετέρου για να δέσουν οι γεύσεις.


Υλικά:
- 400 γρ βίδες ή μακαρονάκι κοφτό (βρασμένα)
- 200 γρ κολοκυθάκια κατά προτίμηση μικρά
- 60 γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
- 10 γρ άνηθο
- 5 γρ δυόσμο
- 10 γρ μαϊντανό
- χυμό από 2 λεμόνια
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Ξεκινάμε με τα κολοκυθάκια. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα περνάμε από τον τρύφτη. Τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι με ένα πιάτο από κάτω, αλατίζουμε ελαφρώς,  ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε να βγάλει τα ζουμιά του


2. Βράζουμε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όσο βράζουν οι βίδες, ανακατεύουμε το κολοκύθι και πιέζουμε ώστε να φύγουν τα υγρά. Επίσης πλένουμε τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε

3. Αφού είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας, ξεπλένουμε καλά, τοποθετούμε ελαιόλαδο στη κατσαρόλα, ρίχνουμε τις βίδες και ανακατεύουμε

4. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά στη κατσαρόλα καθώς και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε ώστε να προσθέσουμε αλάτι αν χρειάζεται, ή/και κάποιο από τα λαχανικά / μυρωδικά. 


ΠΡΟΣΟΧΗ, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε, ότι, όσο μείνει η σαλάτα μας και δένουν οι γεύσεις, το φαγητό μας θα γίνει ακόμη πιο νόστιμο. Θα πρέπει όμως το φαγητό μας να είναι νόστιμο και πριν το βάλουμε στο ψυγείο. Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα…  


Κλείνοντας θα ήθελα να σας ρωτήσω αν προσέξατε την προσθήκη μενού; Πως σας φαίνεται; Το χρησιμοποιείτε; Θεωρείτε ότι είναι εύχρηστο; Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να μου προτείνετε;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Τέλος να σας υπενθυμίσω:



6 σχόλια:

  1. Καλημέρα Ευαγγελία!! Πολλά μπράβο για το μποστάνι σας, είναι μεγάλη χαρά να παράγεις την τροφή σου.
    Η μακαρονοσαλάτα τέλεια. Κι εγώ το τρώω ωμό, δηλαδή μαριναρισμένο, το κολοκυθάκι και είναι υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Αγγελική μου. Χαίρομαι που σου άρεσε η σαλάτα και ακόμη περισσότερο που υπάρχουν ζωντανές τροφές στη διατροφή σου

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφο το μποστανάκι σας!!!
    Τρελαίνομαι για τα κολοκύθια και ιδιαίτερα για τους κολοκυθοκεφτέδες!!!!
    Νόστιμη συνταγή, ό,τι πρέπει για καλοκαίρι!!!
    Καλό απόγευμα!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό ! Πρέπει οπωσδήποτε να μας ετοιμάσεις ένα post αφιέρωμα στο μπαλκονομπαστανάκι σας. Εκτός από φωτό θέλουμε και συμβουλές. Φαίνεται υπέροχο! Θα είμαι φυσικά ο πρώτος που θα κάνω share το post ;)

    Τα κολοκυθάκια τα τρώω και εγώ ωμά και είναι μια χαρά.
    Τέλος το μενού (εννοείς κάτω από τον header προφανώς) είναι αρκετά καλό: διακριτικό και χρήσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχαχαχαχα ευχαριστώ πολυ βρε Άρη. Αλλά δεν έχω να δείξω και πολλά πράγματα. Είναι αρκετά μικρό, έχω όμως βλέψεις να επεκταθώ....θα προσπαθήσω να κάνω ένα mini αφιέρωμα αφού μου το ζητάς. Χαίρομαι που τα τρως κ εσύ ωμά. ευχαριστώ και για το feedback σχετικά με το μενού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή