Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Νηστίσιμα μπισκότα πορτοκαλιού με βρώμη και σταγόνες σοκολάτας


Αν σας αρέσει η επίγευση του πορτοκαλιού στα γλυκά τότε θα ενθουσιαστείτε με αυτά τα κουλουράκια. Γίνονται πολύ γρήγορα, ικανοποιούν την ανάγκη μας για γλυκό, είναι ιδανικά για όλες τις ώρες και χάρη στην βρώμη και το αλεύρι ολικής είναι άκρως χορταστικά. Για την παρασκευή τους δε θα χρειαστείτε μίξερ και είναι σούπερ υγιεινά. Είναι ιδανικά και για μικρά παιδιά λόγω των θρεπτικών τους συστατικών.

Υλικά για 15 μπισκότα:
- 150 γρ ελαιόλαδο
- 80 γρ ζάχαρη (χρησιμοποίησα καρύδας)
- 150 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 80 γρ χυμό πορτοκαλιού
- 2 βανίλιες
- 1/2 κ.γ  κανέλα 
- τουλάχιστον 3 γρ ξύσμα πορτοκαλιού (2 μεγάλα βιολογικά και ακέρωτα)
- 100 γρ σταγόνες σοκολάτας
- 300 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
- 200 γρ κίτρινο αλεύρι για ζυμωτό ψωμί ή λευκό για όλες τις χρήσεις 
- 100 γρ αλεύρι ολικής
- 20 γρ baking powder




Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα

2. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη καρύδας, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη

3. Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταγόνες σοκολάτας και το μείγμα από το αλεύρι (λίγο-λίγο). Ανακατεύουμε με το χέρι  μέχρι να έχουμε μια σφικτή και αφράτη ζύμη. Στο τέλος προσθέτουμε και το baking και ανακατεύουμε

4. Πλάθουμε τα μπισκότα μας και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα. 

5.Ψήνουμε για 15- 17 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε θα είναι μαλακά μα όταν κρυώσουν σκληραίνουν. 

Σημείωση:
Με τα 3 γρ ξύσμα πορτοκαλιού στα μπισκότα διακρίνεται ελαφρά το πορτοκάλι. Προσαρμόστε ανάλογα το γούστο σας


 

  • Η Ευαγγελία έφτιαξε τα μπισκότα

  • Η Βερονικα έφτιαξε τα μπισκότα και είπε "Έφτιαξα τα μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας και πορτοκάλι! Υπέροχα και αυτά!!!Σας ευχαριστούμε για τις όμορφες και υγιεινές συνταγές!!!"

Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

4 σχόλια:

  1. Φαίνονται υπέροχα και οι φωτογραφίες τα κάνουν να δείχνουν τόσο λαχταριστά!
    Ευαγγελία, σε ευχαριστούμε και γι αυτή την συνταγή!

    καλή εβδομάδα.
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα!
    Η ζαχαρη καρυδας ειναι απαραιτητη, ή μπορω να χρηιμοποιησω και κανονικη;
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε λευκήκρυσταλλική, είτε καστανή, ανάλογα ποια προτιμάς. Απλά η ζάχαρη καρύδας έχει πολλά θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Καλή επιτυχία αν τα δοκιμάσεις

      Διαγραφή