Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Νηστίσιμα μπισκότα πορτοκαλιού με βρώμη και σταγόνες σοκολάτας


Αν σας αρέσει η επίγευση του πορτοκαλιού στα γλυκά τότε θα ενθουσιαστείτε με αυτά τα κουλουράκια. Γίνονται πολύ γρήγορα, ικανοποιούν την ανάγκη μας για γλυκό, είναι ιδανικά για όλες τις ώρες και χάρη στην βρώμη και το αλεύρι ολικής είναι άκρως χορταστικά. Για την παρασκευή τους δε θα χρειαστείτε μίξερ και είναι σούπερ υγιεινά. Είναι ιδανικά και για μικρά παιδιά λόγω των θρεπτικών τους συστατικών.

Υλικά για 15 μπισκότα:
- 150 γρ ελαιόλαδο
- 80 γρ ζάχαρη καρύδας
- 150 γρ μέλι
- 80 γρ χυμό πορτοκαλιού
- 2 βανίλιες
- 1/2 κ.γ  κανέλα 
- τουλάχιστον 3 γρ ξύσμα πορτοκαλιού (2 μεγάλα βιολογικά πορτοκάλια)
- 100 γρ σταγόνες σοκολάτας
- 300 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ)
- 200 γρ κίτρινο αλεύρι για ζυμωτό ψωμί ή λευκό για όλες τις χρήσεις  
- 100 γρ αλεύρι ολικής
- 20 γρ baking powder



Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα

2. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη καρύδας, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη

3. Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταγόνες σοκολάτας και το μείγμα από το αλεύρι (λίγο-λίγο). Ανακατεύουμε με το χέρι  μέχρι να έχουμε μια σφικτή και αφράτη ζύμη. Στο τέλος προσθέτουμε και το baking και ανακατεύουμε

4. Πλάθουμε τα μπισκότα μας και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα. 

5.Ψήνουμε για 15- 17 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε θα είναι μαλακά μα όταν κρυώσουν σκληραίνουν. 

Σημείωση:
Με τα 3 γρ ξύσμα πορτοκαλιού στα μπισκότα διακρίνεται ελαφρά το πορτοκάλι. Προσαρμόστε ανάλογα το γούστο σας



 

  • Η Ευαγγελία έφτιαξε τα μπισκότα

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

4 σχόλια:

  1. Φαίνονται υπέροχα και οι φωτογραφίες τα κάνουν να δείχνουν τόσο λαχταριστά!
    Ευαγγελία, σε ευχαριστούμε και γι αυτή την συνταγή!

    καλή εβδομάδα.
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα!
    Η ζαχαρη καρυδας ειναι απαραιτητη, ή μπορω να χρηιμοποιησω και κανονικη;
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε λευκήκρυσταλλική, είτε καστανή, ανάλογα ποια προτιμάς. Απλά η ζάχαρη καρύδας έχει πολλά θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία και έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Καλή επιτυχία αν τα δοκιμάσεις

      Διαγραφή