Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Η πιο νόστιμη ντοματόσουπα



 Υλικά:
- 500 γρ χυμό ντομάτας 
- 4 κρεμμύδια μέτρια προς μεγάλα
- 2 πράσα
- 2 σκ σκόρδο
- 4 καρότα
- 4 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 μεγαλούτσικες πατάτες
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, κύμινο
- 2 φύλλα δάφνης 
- 2 lt βραστό νερό
- χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φετάκια

2. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε

3. Καθαρίζουμε τα καρότα, τα πράσα και τις πιπεριές και τα κόβουμε σε ροδέλες (όχι ιδιαίτερα λεπτές)

4. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε αρκετά μικρές ώστε να βράσουν γρήγορα

5. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα(σε ύψος) βάζουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψουμε τον πάτο. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το πράσο, το κύμινο και τα φύλλα δάφνης και σωτάρουμε. Αλατίζουμε ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Όταν έχουν μαλακώσει (μετά από 3-4 λεπτά) προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Σωτάρουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το βραστό νερό

6. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου

7. Αφαιρούμε τη δάφνη και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ

8. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειαζεται 

9. Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού


Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας αν τη δοκιμάσετε

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου