Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Φάβα με άρωμα Ανατολής


Υλικά:
- 500 γρ φάβα
- 500 γρ κρεμμύδια ξερά
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα
- 1/2 κ.γ κύμινο
- 1 κ.γ κάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- νερό 
- αλάτι, πιπέρι
- 2 λεμόνια
- ξύσμα από 1 λεμόνι


Εκτέλεση
1. Μουλιάζουμε τη φάβα για αρκετές ώρες ώστε να μειώσουμε το χρόνο μαγειρέματος

2. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε κόψει σε φετάκια. Προσθέτουμε τις δάφνες, αλάτι, κύμινο και κάρι. Σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα το κρεμμύδια και προσθέτουμε το σκόρδο 

3. Αφού έχουμε σoτάρει τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τη φάβα και βραστό νερό. Προσοχή με το νερό ώστε να μη βγει νερουλή. Θα πρέπει να κοιτάμε το φαγητό και να προσθέτουμε το νερό λίγο-λίγο

4. Μετά από περίπου 20 λεπτά δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή κάποιο από τα μπαχαρικά. Αφαιρούμε τις δάφνες και αλέθουμε με το ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι και το χυμό από 2.

5. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο


Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας αν τη δοκιμάσετε
Αν σας άρεσε, παρακαλώ κοινοποιήστε τη συνταγή και μη ξεχνάτε να κάνετε Like στην επίσημη σελίδα στο facebook, ώστε να μη χάνετε τις νέες συνταγές 

4 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση! Μια ερώτηση: δεν χρειαζεται να ξαφρίσουμε; η φάβα συνηθως αφρίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ. Παλιότερα την ξαφρίζα κ εγω, πλεον ομως όχι. Η απόφαση ειναι δική σου. Καλη επιτυχία. Αν θες στειλε μου εντυπωσεις

      Διαγραφή
  2. Εχεις δικιο! με αυτον τον τρόπο δεν ειναι απαραίτητο το ξάφρισμα. Πολύ πολύ νόστιμη, επικίνδυνα νόστιμη θα έλεγα. Τρώω και δεν μπορώ να σταματήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) Χαίρομαι τόοοοοοοοσο πολύ!. Η φάβα είναι από τα καλύτερα όσπρια και είναι και πολύ εύπεπτη. Μπορείς να διατηρήσεις ότι περισσέψει στην κατάψυξη. Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση

      Διαγραφή