Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Νηστίσιμα μπισκότα σοκολάτας με βρώμη και ο νικητής του βιβλίου "Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική" της Χρύσας Παραδείση






Τα μπισκότα που σας προτείνω σήμερα είναι σούπερ νόστιμα και θρεπτικά, ιδανικά για τα μικρά παιδιά, που τα τελευταία χρόνια συνηθίζουν να τρώνε σαβούρες. Πέρασαν δε με επιτυχία το τεστ από τη Σοφία, η οποία αν και τρώει όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, όταν πρόκειται για γλυκά είναι ιδιαίτερα απαιτητική για να μην την χαρακτηρίσω αλλιώς. Συνήθως μου λέει, "ωραίο είναι μαμά αλλά προτιμώ του σχολείου". Πάρε να χεις...

Με αυτά τα μπισκότα όμως, μπισκότα σχολείου VS μπισκότα μαμάς, 0-1. χεχεχε

Υλικά (για 20 μεγαλούτσικα μπισκότα):
- 150 γρ ελαιόλαδο
- 50 γρ ταχίνι
- 80 γρ ζάχαρη καρύδας
- 150 γρ μέλι
- 2 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
- 170 γρ γάλα καρύδας
- 150 γρ σταγόνες σοκολάτας
- 1 κ.γ κοφτό κανέλα
- 80 γρ κακάο
- 350 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
- 100 γρ αλεύρι ολικής
- 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ baking powder

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 με αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα στις λαμαρίνες

2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο με το ταχίνι και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας, το μέλι, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Μπορούμε να χτυπήσουμε με ένα πιρούνι για ευκολία (όπως όταν φτιάχνετε ομελέτα)

3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε

4. Πλάθουμε σε ότι σχήμα και πάχος θέλουμε. Τα συγκεκριμένα τα έψησα για 15-17 λεπτά στους 170 με αέρα. 

Προσοχή!!!
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο θα πρέπει να είναι αρκετά μαλακά. Όταν κρυώσουν θα γίνουν πιο σκληρά. 


Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις συμμετοχές σας στο διαγωνισμό με δώρο το βιβλίο "Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική", το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τερζόπουλος.

Η Ελπίδα - two boys and hope, έγραψε "σούπερ το δωρο σου!!! Το κοτόπουλο με γιαούρτι μας αρεσε πολύ.. και η οσπριάδα" και είναι η μεγάλη νικήτρια. Είμαι σίγουρη ότι θα βρει αμέτρητες συνταγές να υλοποιήσει και αυτό το εξαιρετικό βιβλίο θα γίνει ο καλύτερος της φίλος στη κουζίνα. Ελπίδα συγχαρητήρια και καλά μαγειρέματα. 

Όσο για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες αλλά και φίλους του blog, μείνετε συντονισμένοι, γιατί εκτός από νόστιμες και υγιεινές συνταγές σας περιμένει και νέο, μεγάλο giveaway.
  

4 σχόλια:

  1. ζητωωωωωωωωωω!! ευχαριστω παρα παρα πολυ!!!! <3 Καλη Ανασταση και καλο Πασχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Ελπίδα μου. ΣΥγχαρητηλρια κ να εισαι πάντα τόσο τυχερή.

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά κ καλή χρονιά!! Ηθελα να ρωτήσω τη ζάχαρη καρύδας που την βρίσκουμε κι αν δεν βρω μπορώ να χρησιμοποιήσω την κανονική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά με υγεία. Τη ζάχαρη καρύδας την πουλάνε σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα, σε μαγαζιά με κηρούς καρπούς και σε σούπερ μάρκετ (στο Θανόπουλο δηλαδή στην Ερυθραία έχει σίγουρα). Φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κανονική. Σε αυτή την περίπτωση, τουλάχιστον να είνια καστανή που είναι ανώτερης ποιότητας. Αλλιώς ότι ζάχαρη έχεις.Καλή επιτυχία

      Διαγραφή