Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά


Υπέροχη κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά. Ταιριάζει υπέροχα σε ψωμί, γιαούρτι, τούρτες, μπισκότα, κέικ, ωμοφαγικά γλυκά και άλλα πολλά, τα οποία θα σας δείξω τις επόμενες μέρες.  Έχει υπέροχη, φίνα γεύση και γίνεται πάρα πολύ εύκολα. Φτιάξτε τη και διατηρήστε τη στο ψυγείο.

Υλικά:
- 500 γρ λεμόνια ακέρωτα και βιολογικά (6 μικρά)
- 200 γρ σιρόπι αγαύης
- 100 γρ κρέμα καρύδας

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τα λεμόνια να βράσουν και ανά 5 λεπτά αλλάζουμε το νερό. Χρησιμοποιούμε ζεστό νερό από τον βραστήρα 


2. Αφού έχουν περάσει 15 λεπτά και έχουμε αλλάξει 3 φορές το νερό, χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι ώστε να τα κόψουμε και να βγάλουμε τα κουκούτσια

3. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ


4. Προσθέτουμε την αγαύη και την κρέμα καρύδας


5. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγο ακόμη - σχεδόν 5 λεπτά 



  • Η Ανθή έφτιαξε την κρέμα λεμονιού




Τέλος να σας υπενθυμίσω:

28 σχόλια:

  1. Πω πω, τι φανταστικό πράγμα είναι αυτό! Ερώτηση: αντί για αγαύη τι μπορούμε να βάλουμε; Πετιμέζι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Χμ, το πετιμέζι έχει σκούρο χρώμα και έντονη γεύση, θα αλλοιώσει δηλαδή και το χρώμα και τη γεύση. ίσως ένα μέλι ανθέων που είναι ελαφρύ ή ζάχαρη :(. Προσπάθησε πάντως να βρεις σιρόπι αγαύης γιατί είναι και αυτό φυσικό προϊόν, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και ουδέτερη γεύση

      Διαγραφή
    2. Τέλεια, ευχαριστώ πολύ. Αγαύη λοιπόν! Πιο πολύ ρώτησα γιατί έχω ένα μπουκάλι πετιμέζι και δεν ξέρω τι να το κάνω χα χα!

      Διαγραφή
    3. Τι????????????? Διάβασα καλά???Δεν ξέρεις τι να κάνεις το πετιμέζι??? Είμαι ο άνθρωπος σου!!!! http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%B6%CE%B9

      Διαγραφή
    4. Χα χα χα! Το'ξερα! Ευχαριστώ πολύ πολύ!

      Διαγραφή
    5. χαχαχα, γρήγορα στην κουζίνα!!!!! θα περιμένω εντυπώσεις!Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ! Αγαπώ την κρέμα λεμονιού και χαίρομαι που θα μπορώ να συνεχίσω να την γεύομαι!!!Κάνεις καταπληκτική δουλειά!!!! Μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολυ. Ελπιζω να τη δοκιμάσεις,πιστευω θα σου αρεσει πολυ. Αν θες ξαναστειλε μου εντυπωσεις

      Διαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρουσα η όλη σύνθεση Ευαγγελία μου. Ειδικά όταν η κλασσική κρέμα έχει υλικά που κάποιος προσπαθεί να αποφύγει ή να μειώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστω πολυ πηνελόπη μου. Έτσι είναι, συμφωνώ μαζί σου και για μενα το κυριότερο ειναι να μην υστερεί σε γεύση κ εμφάνιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μμ, λατρεύω τα λεμόνια κι αυτή η κρέμα φαίνεται πολύ δελεαστική! Την κρέμα καρύδας τη βρίσκουμε έτοιμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πράγματι πάρα πολύ ωραία και μπορεί να χρησιμοποιηθείπαντού. Πραγματική δροσερή και ντελικάτη γεύση. Coconut cream λέει η συσκευασία. έχω φωτογραφία στο 4ο στάδιο. Αν δε βρεις μπορείς να βάλεςι γάλα καρύδας που έχει λιγότερα λιπαρά

      Διαγραφή
  6. Πολύ ωραία Ευαγγελία! Φαντάζομαι νοστιμιά και άρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το συζητώ...φοβερά ντελικάτη γεύση. Μέχρι στιγμής την έχω χρησιμοποιήσει σε cheesecake και μπισκότα. νομίζω ότι είανι ότι καλύτερο έχω φτιάξει

      Διαγραφή
  7. Την κρέμα λεμονιού την αγαπώ απλά! Και εννοείται ότι μπορώ να την τρώω με το κουταλάκι :)
    Ωραία η πρότασή σου Ευαγγελία, μας επιτρέπει να την απολαύσουμε χωρίς ενοχές!
    Σε φιλώ, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε νιώθω και σε καταλαβαίνω απόλυτα μιας και είμαι ομοιοπαθούσα.

      Διαγραφή
  8. την κρεμα καρυδας πια ειναι ? που την βρισκω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κρέμα καρύδας ή coconut cream πουλάνε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα αλλά και σε μεγάλα super market. Αν δε βρεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα καρύδας. Στη φωτογραφία μετά το στάδιο 4 φαίνεται πως είναι

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα έχω ένα θέμα με τη καρύδα μπορώ νατην αντικαταστήσω με κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κανονική κρεμα λεμονιού εχει αυγα κ ζάχαρη. Αν δε θέλεις τη καρυδα λόγω της γεύσης τηστα γραφικά δε θα την καταλάβεις γιατι την επισκιάζει η γεύση απο το λεμόνι. Ίσως με κρεμα γάλακτος θα μπορούσες να εχεις παρόμοιο αποτέλεσμα αλλα δεν το εχω δοκιμάσει κ δεν μπορω να εγγυηθώ για το αποτέλεσμα. Αν το δοκιμάσεις στειλε μου εντυπωσεις αν θες

      Διαγραφή
  10. Ευαγγελία πολλά μπράβο, φαίνεται υπέροχη! Από περιέργεια, οι αλλαγές του νερού στο βράσιμο γιατί γίνονται εφόσον τα λεμόνια είναι βιολογικά κ ακερωτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολυ. Πρεπει να αλλάζουμε τπτ νερο για να ξε πικρίσουν τα λεμόνια. Καλη επιτυχία αν τη φτιάξεις

      Διαγραφή
  11. Συγχαρητήρια για την συνταγή είναι πολύ ωραία! Ήθελα να ρωτήσω θα μπορούσε η ίδια κρέμα να γίνει και με πορτοκάλι ή με μανταρίνι τον χειμώνα; Απλώς πόσα γρ θα πρέπει να είναι τα πορτοκάλια ή τα μανταρίνια; Ρωταω γιατι θελω να φτιαξω τα μπισκοτα για τα παιδια μου και πιο ευκολα θα ετρωγαν το πορτοκαλι παρα το λεμονι.Ευχαριστώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλέ στο μυαλό μου είσαι!!!εννοείται ότι το χειμώνα θα σας βάλω αντίστοιχη συνταγή για πορτοκάλι!!!! Προς το παρόν δες αυτή τη συνταγή http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2016/03/mpiskota-portokaliou-me-brwmi-nistisima.html που είναι μπισκότα πορτοκαλιού και γενικά όλες τις συνταγές μου με μπισκότα. είναι όλες δοκιμασμένες και αρέσουν στα παιδιά. ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  12. Πολυ ιδιαιτερο κ νοστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή