Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Πένες ναπολιτέν με φρέσκα ντοματίνια



Πανεύκολο και γρήγορο φαγητό, σε 15 λεπτά δηλαδή τρως, και κυρίως τόσο μα τόσο νόστιμο. Ακολουθήστε ακριβώς τις οδηγίες γιατί ακόμη και το εύκολο φαγητό έχει και αυτό τα μυστικά του. Η Σοφία μάλιστα είπε, ότι, είναι τα πιο νόστιμα μακαρόνια στον κόσμο και να τα φτιάχνω συνέχεια έτσι. 


Υλικά:
- 500 γρ πένες
- 500 γρ ντοματίνια
- 3 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσσα 
- ελαιόλαδο
- μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό)
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- τσίλι (προεραιτικά)

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή

2. Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση

3. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει καλά. Δεν προσθέτουμε ακόμη ελαιόλαδο 

4. Αφού έχει κάψει το τηγάνι προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα χωρίς όμως να τα πατάμε κ βγουν περισσότερα ζουμιά. Αφού έχουν σοταριστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο. Δεν προσθέτουμε νερό, ούτε σκεπάζουμε το τηγάνι. 

5. Οι πένες πρέπει αν είναι έτοιμες. Τις ξεπλένουμε και τις τοποθετούμε στα ντοματίνια. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε μυρωδικά, φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.  


Εγώ πρόσθεσα και μπόλικο τσίλι και πραγματικά του πηγαίνει πάαααααααααρα πολύ. Ξέρετε, έχω υιοθετήσει αυτή τη συνήθεια από τότε που ξεκίνησα διατροφή ώστε να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης, διότι απογειώνει το μεταβολισμό.


  • Η Γεωργία το έφτιαξε και είπε "Μετά τη βραδινή προπόνηση πείνασα και αποφάσισα να δοκιμάσω μια ακόμα συνταγή σου!Ελαφρύ και νόστιμο φαγητό με μια διαφορά.Χρησιμοποίησα πένες ολικής άλεσης.Ανυπομονώ να δοκιμάσω την επόμενη!!! Μετά τη βραδινή προπόνηση πείνασα και αποφάσισα να δοκιμάσω μια ακόμα συνταγή σου!Ελαφρύ και νόστιμο φαγητό με μια διαφορά.Χρησιμοποίησα πένες ολικής άλεσης.Ανυπομονώ να δοκιμάσω την επόμενη!!!"


Τέλος να σας υπενθυμίσω:

2 σχόλια:

  1. Γιατί ξέπλυνες τις πένες; Έχω διαβάσει πως αυτό είναι λάθος. Πως θέλουμε να μιλάνε ελαφρώς για να κολλήσει η οποία σάλτσα βάλουμε πάνω τους. Τι ισχύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως η σωστήτεχνική θέλει ανμην ξεβγάζουμε τα ζυμαρικά. Αυτό όμως όταν τα τελειώνουμε σε μια σάλτσα και τα τρώμε αμέσως...κοινώς έτσι γίενται στα εστιατόρια. όταν πρόκειται για σπίτι, που θα μείνουν και θα φαγωθούν μετά από ώρα ή θα ξαναζεσταθούν καλό είναι να τα ξεβγάζουμε.

      Διαγραφή