Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Χυμός με παντζάρι, καρότο, πορτοκάλι και φράουλες

Ο χυμός του Σαββατοκύριακού, μας αυτή τη φορά, είχε:



παντζάρι που είναι πλούσιο σε  βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά, φυλλικό οξύφυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία  

- καρότα, τα οποία είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, βήτα-καροτίνης (απαραίτητη για την όραση), φολικό οξύ, φυτικές ίνεςκαι λιγνίνη (βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος)


- πορτοκάλι, το οποίο εκτός από βιταμίνη C, περιέχει και Α, Β1αμινοξέα, βήτα-καροτένιο, φολικό οξύ, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο και άλλα πολλά

- φράουλες, οι οποίες εκτός από  βιταμίνη C, περιέχουν βιταμίνη Α, κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο και άλλα πολλά

Το παντζάρι δεν πίνετε εύκολα. Εμένα τουλάχιστον δε μου αρέσει και δεν αντέχω τη χωματίλα που μένει στο στόμα. Επειδή όμως τα οφέλη είναι αναρίθμητα, χρησιμοποίησα λίγο παντζάρι και κάλυψα την γεύση του με τα συγκεκριμένα φρούτα που έχουν υπέροχη γεύση και εξίσου εξαιρετική διατροφική αξία. Αν δεν έχετε αποχυμωτή θα σας πρότεινα να επενδύσετε σε έναν καλό και να βάλετε στην καθημερινότητα σας τους χυμούς. 

Υλικά για 4-6 άτομα :
- 3 μικρά παντζάρια
- 3 μικρά καρότα
- 250 γρ φράουλες 
- 8 πορτοκάλια 


Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε τα καρότα και τα παντζάρια στον αποχυμωτή και τοποθετούμε το περιεχόμενο τους στο μπλέντερ

2. Στύβουμε τα πορτοκάλια και τοποθετούμε το χυμό τους στο μπλέντερ

3. Πλένουμε, καθαρίζουμε τις φράουλες και τις τοποθετούμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε για 1 λεπτό ή μέχρι να λιώσουν καλά οι φράουλες

Εδώ μπορείτε να δείτε και άλλους χυμούς

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου