Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

Τσιπς καρότου



Μπορεί να έχει περάσει αρκετό διάστημα από την τελαυταία φορά που σας παρουσίασα κάτι που έκανα με τον αποξηραντή, αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχω σταματήσει να τον χρησιμοποιώ. Σήμερα θα σας δείξω πεντανόστιμα τσιπς καρότου. Εξαιρετικό σνακ και όχι μόνο. Τι ενννοώ? Ότι αν αποξηράνετε σέλινο, κρεμμύδι, μανιτάρια και ότι άλλο σκεφτείτε, μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη μινεστρόνε στην στιγμή. Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά και τα δίνω ως σνακ στα παιδιά μου. Γι' αυτό το λόγο δεν έχω προσθέσει το παραμικρό, εσείς όμως μπορείτε να πειραματιστείτε.

Υλικά:
- 4 μέτρια προς μικρά καρότα (τόσα χωράνε στον δικό μου αποξηραντή)
- ελαιόλαδο (προαιρετικά)
- αλάτι (προαιρετικά)
- μπαχαρικά όπως πάπρικα γλυκιά, καπνιστή (προαιρετικά)
- μυρωδικά όπως ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα

2. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες χρησιμοποιώντας το μαντολίνο.Προτιμήστε να το κόψετε με γωνία ώστε να βγαίνουν μακρόστενα και όχι στρογγυλά για να βγαίνουν πιο μεγάλα.

3. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι κατά βούληση

4. Τοποθετούμε στον αποξηραντή τροφίμων. Εγώ επέλεξα να τα αποξηράνω στους 70 βαθμούς για 5 ώρες. Ανάλογα το μέγεθος, την υγρασία που έχουν καθώς και την θερμοκρασία που επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε, μπορεί να χρειαστούν λιγότερες ή περισσότερες ώρες




Για να δείτε και άλλες συνταγές με τη χρήση του αποξηραντή (πατήστε εδώ)


Διατηρούνται σε γυάλινο τάπερ εκτός ψυγείου για πολλούς μήνες. Βέβαια η ποσότητα είναι πολύ μικρή και σίγουρα θα καταναλωθούν εντός 2-3 ημερών.

Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

2 σχόλια:

  1. Τέλεια είναι Ευαγγελία μου.
    Για μικρους και μεγάλους το πιο ωραίο τσιμπολογιμα ;)
    Φανταστική ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή