Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Μπισκότα βουτύρου χωρίς βούτυρο και ζάχαρη



Κοιτάξτε πως μια συνταγή θα καταφέρει να δημιουργήσει αντικρουόμενα συναισθήματα σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων. Εσείς αγαπημένοι μου φίλοι θα με «λατρέψετε» και οι αρτοποιοί- ζαχαροπλάστες θα με «μισήσουν»!!!
Σήμερα λοιπόν είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω την πιο εύκολη, γρήγορη, οικονομική, θρεπτική συνταγή για σπιτικά και μοσχοβολιστά μπισκότα βουτύρου χωρίς βούτυρο!  Θα χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο και μέλι, 2 από τα πιο βασικά υλικά της Ελλάδας που μεγάλωσαν τόσες γενιές.

 Υλικά για 40-45 μπισκότα:
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 270 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 1 κοφτό κ.γ βανίλια (χρησιμοποίησα φυσική Μαδαγασκάρης)
- ½ κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 380 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα κίτρινο για ζυμωτό ψωμί + Ζέας)
- 1 φακελάκι baking powder


Εκτέλεση:
1. Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 σε αέρα

2. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι και την βανίλια. Ανακατεύουμε ζωηρά με ένα πιρούνι ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας

3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking. Ανακατεύουμε γύρω- γύρω με το πιρούνι για ελάχιστα δευτερόλεπτα (το πολύ 15), μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι. Δεν δουλεύουμε πολύ τη ζύμη μας γιατί θα βγει το λάδι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη βανίλια. Εγώ πρόσθεσα ξύσμα από περγαμόντο

4. Παίρνουμε τη ζύμη στα χέρια μας, την τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα, ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος ½ εκατοστού και κόβουμε με κουπάτ

5. Ψήνουμε στους 170 σε αέρα για 9-10 λεπτά. Όταν θα βγάλουμε τα μπισκότα μας θα είναι πολύ μαλακά τόπο που θα νομίζετε ότι χρειάζονται και άλλο ψήσιμο. Με μια σπάτουλα γυρίστε τα ανάποδα και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω στη λαμαρίνα

6. Όταν κρυώσουν καλά, μπορείτε να τα βουτήξετε σε σοκολάτα, να τα κάνετε γεμιστά με μαρμελάδα φράουλα ή μερέντα. Μπορείτε να κάνετε όποιον απίθανο συνδυασμό σας αρέσει!


Η Βέρα έφτιαξε τα μπισκότα και είπε "Όπου να 'ναι φουρνίζουμε και γεμίζουμε τα μπισκότα μας με λαχταριστή σπιτική μερέντα. Πανέτοιμοι για την εκδρομή μας!!"

"Η πρώτη δόση έτοιμη! Μοσχοβολάει. Βάλαμε λίγο ξύσμα μανταρίνι"



Τέλος να σας υπενθυμίσω:

  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

2 σχόλια:

  1. μπορώ να κάνω τη μισή ζύμη?γιατί 270 γρ μέλι μου φαίνονται πολλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή