Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Γαύρος μαρινάτος για ουζοκατάσταση

Συστατικά:
- 1 κιλό γαύρο
- 6-8 σκελίδες σκόρδο
- μαϊντανό 1/2 ματσάκι
- πάρα πολύ αλάτι
- πάρα πολύ ξύδι

Εκτέλεση:
1. Πασπαλίζουμε με αρκετό αλάτι τον πάτο ενός μπολ

2.Φοράμε τα ωραία μας γαντάκια (σιγά μη κάτσουμε να βρωμίσουν τα χέρια μας) και ξεκινάμε το καθάρισμα του γαύρου. Κόβουμε τα κεφάλια, τον ανοίγουμε στη μέση και βγάζουμε το κόκαλο, καθαρίζουμε το εντεράκι, ξεπλένουμε καλά καλά με νερό και απλώνουμε στο μπολ. Συνεχίζουμε να το κάνουμε μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο στρώμα

3. Ρίχνουμε αρκετό αλάτι και συνεχίζουμε τη διαδικασία, μια στρώση καθαρισμένος γαύρος μια στρώση αλάτι μέχρι να τελειώσει ο γαύρος

4. Ρίχνουμε αρκετό ξύδι μέχρι να καλυφθεί ο γαύρος

5. Αφήνουμε κατά μέρος για 1 μέρα και στη συνέχεια κόβουμε σε φετάκια το σκόρδο και πασπαλίζουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό

6. Διατηρείται στο ψυγείο ή έξω για αρκετές μέρες.

7. Σερβίρουμε με μια κουταλιά λάδι και ελίτσες, διάσπαρτες.

Καλή όρεξη!!!

Σημείωση:
Εξαιρετικός ουζομεζές και όχι μόνο. Όποιος θέλει μπορεί να τον ξεπλύνει με λίγο νερό πριν τον σερβίρει

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

2 σχόλια:

  1. Πολύ υγιεινός και πεντανόστιμος μεζές!!!! Να μου καθάριζε και κάποιος τον γάβρο......;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε, αυτό είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία. Εγώ δεν αποχωρίζομαι ποτέ τα γάντια μιας χρήσεως :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή