Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009

Χταποδι Ξυδάτο

Συστατικά:
- 1 μέτριο χταποδάκι
- Νερό
- Μπόλικο ξύδι
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Ελιές για σερβίρισμα
- Κάπαρη για σερβίρισμα

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε το χταπόδι και το καθαρίζουμε
2. Βάζουμε μια κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το χταπόδι
3. Το φέρνουμε 3-4 βόλτες μέχρι να σωθούν τα υγρά του
4. Ρίχνουμε ξύδι ώστε να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας και το φέρνουμε βόλτες μέχρι να εξατμιστεί
5. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο νερό. Είναι πολύ σημαντικό το νερό να είναι το πολύ μέχρι τη μέση του χταποδιού
6. Ρίχνουμε και άλλο ξυδάκι και το αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει
7. Το κόβουμε σε κομματάκια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τις ελίτσες και την κάπαρη διάσπαρτα και σερβίρουμε

Καλή Όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου