Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Φασολάκια Σαλάτα


Ακούστε τι συμβαίνει και όποιος ξέρει τον λόγο, ας μου πει κ μένα ώστε να μου λυθεί η απορία. Ανακαλύψαμε ότι ο Άκης έχει αλλεργία στα φασολάκια. Το περίεργο όμως είναι  ότι έχει αλλεργία στα φρέσκα φασολάκια που πουλάνε στη λαϊκή και όχι στα κατεψυγμένα του σούπερ - μάρκετ. Πως εξηγείται αυτό μου λέτε?????

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν φτιάχνω φασολάκια. Σε μένα και τη Σοφία αρέσουν πολύ και ευτυχώς και στο μωρό. Εκτός από την κλασική συνταγή, κοκκινιστά δηλαδή με πατάτες (πατήστε εδώ για τη συνταγή), τα φτιάχνω και έτσι, ως σαλάτα! Αυτή τη φορά επέλεξα να προσθέσω και λίγη λιαστή ντομάτα και σουσάμι για έξτρα γεύση και θρεπτική αξία.

Συστατικά:
- φασολάκια πράσινα λεπτά (κατεψυγμένα)
- αλάτι
- λεμόνι
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5-7 λεπτά

2. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε λεμόνι και ελαιόλαδο κατά βούληση.

Καλή Όρεξη!!!

Συμβουλή:
- Φροντίστε το νερό να μην ξεπερνάει τα φασολάκια ώστε να παραμείνουν πράσινα και τρυφερά

- Γίνονται πολύ ωραία και στον ατμομάγειρα
-Αγοράστε φασολάκια τώρα που είναι η εποχή τους ώστε αν έχετε όλο το χρόνο



Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου