Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009

Μελιτζάνες με πατάτες κοκκινιστές




Συστατικά:
- 6-7 μελιτζάνες Τσακώνικες
- 4-5 πατάτες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πιπεριά κέρατο
- χυμός ντομάτας (μικρή συσκευασία των 200 γρ)
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- ελάχιστη κανέλα
- 6-8 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση και μετά στα 4 (κατά μήκος). Τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε αρκετό αλάτι
2. Αφού έχει περάσει ένα μισάωρο ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό ντομάτας και λίγο παραπάνω από μισό λίτρο νερό. Το αφήνουμε να βράσει και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο και κανέλα
3. Όταν η σάλτσα μας βράσει ρίχνουμε τις μελιτζάνες αφού προηγουμένως τις έχουμε ξεπλείνει από το αλάτι
4. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα
5. Καθαρίζουμε τις πιπεριές , τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τις ρίχνουμε και αυτές στην κατσαρόλα
6. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον ρίχνουμε και αυτόν στην κατσαρόλα
7. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά
8. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο

Καλή Όρεξη!!!

Πρόταση Σερβιρίσματος:
Μπορείτε να το κάνετε ακόμη πιο νόστιμο βάζοντας τριμμένη φέτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου