Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2009

Λεμονάτη Φασολάδα





Συστατικά:
- 500 γρ φασόλια
- 2 καρότα
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
- τουλάχιστον 2 λεμόνια
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Αφήνουμε τα φασόλια από το βράδυ σε αλατισμένο νερό

2. Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βράζουμε για 30-40 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Προσοχή για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες παρενέργειες βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια και αλλάζουμε το νερό 1-2 φορές

3. Μετά από 30 λεπτά ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, πολτοποιούμε το σκόρδο και ψιλοκόβουμε τα καρότα 

4. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν σε μια κουταλιά ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε στα φασόλια

5. Μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμα τα φασόλια 

6. Στο τέλος προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο θέλουμε και μπόλικο λεμόνι

Καλή Όρεξη!!!


Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου