Συστατικά:
- 3 μπούτια από κοτόπουλο
- καλαμπόκι (5 κ.σ)
- αρακά (4 κ.σ)
- αλάτι, πιπέρι
- 1 λεμόνι
- 2 φύλλα δάφνης
Για τη σως
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 4 κ.σ. ξύδι απλό
- 2 κ.σ. παρμεζάνα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο με ζεστό νερό. Το αλείφουμε με το χυμό λεμονιού και το βράζουμε σε νερό όπου έχουμε ρίξει αλάτι, πιπέρι και τα 2 φύλλα δάφνης
2. Βράζουμε το καλαμπόκι και τον αρακά
3. Όσο βράζει το κοτόπουλο, ετοιμάζουμε τη σως. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και την αφήνουμε στο ψυγείο
4. Όταν θα είναι έτοιμο το κοτόπουλο, το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε λωρίδες και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπωλ μαζί με το καλαμπόκι και τον αρακά. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη σως απο πάνω και ανακατεύουμε πολύ καλά. Την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο και σερβίρουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να μη βγάλει ζουμιά το γιαούρτι
Καλή Όρεξη!!!
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου