Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Γίγαντες με λουκάνικα γαλοπούλας



Συστατικά:
- Γίγαντες (500 γρ)
- Λουκάνικα Γαλοπούλας
- Πελτέ μια μικρή συσκευασία
- χυμό ντομάτας 1 συσκευασία
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 5 κ.σ ελαιόλαδο τουλάχιστον 
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ δυόσμο αποξηραμένο

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τoυς γίγαντες από το βράδυ σε αλατισμένο νερό

2. Την επόμενη μέρα, τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμοι. Προσοχή για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες παρενέργειες βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια και βέβαια αλλάζουμε το νερό 1- 2 φορές

4. Στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους αδειάζουμε σε ένα ταψί

5. Διαλύουμε τον πελτέ σε νερό ή αραιώνουμε το χυμό ντομάτας με όσο νερό χρειάζεται και το ρίχνουμε και αυτό στο ταψί

6. Στη συνέχεια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, δυόσμο, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να ψηθεί

7. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο για 5 λεπτά το πολύ (μέχρι να βγουν να αρώματα και να ξανθύνει το κρεμμύδι)

8. Όταν δούμε ότι έχει αρχίσει να δένει η σάλτσα μας, δοκιμάζουμε και αν είναι λίγο πριν να είναι έτοιμοι, ρίχνουμε το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και πιπεριά στο ταψί και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και τα προσθέτουμε και αυτά 

9. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά και σερβίρουμε


Καλή Όρεξη!!!

Για να δείτε και άλλες συνταγές με γίγαντες πατήστε εδώ

Τέλος να σας υπενθυμίσω:

3 σχόλια:

  1. Πωπω το αγαπημενο μου φαγητο!!! Αν και δεν εχω φαει ποτε με λουκανικο... Α! Θα πω στην μαμα μου να μου το φτιαξει!! Μιαμ μιαμ

    Μου ανοιξες την ορεξη πρωι πρωι!!!

    Καλημεραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν. Και σκέτοι είναι όπως λες και εσύ μιαμ μιαμ..αλλά και με τα λουκάνικα γαλοπούλας είναιεξίσου ωραίοι!! Δοκίμασε τους κ περιμένω σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν. Και σκέτοι είναι όπως λες και εσύ μιαμ μιαμ..αλλά και με τα λουκάνικα γαλοπούλας είναιεξίσου ωραίοι!! Δοκίμασε τους κ περιμένω σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή