Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Αφράτα μπιφτέκια με βρώμη




Αν υπάρχει βραβείο για τα χειρότερα μπιφτέκια τότε σίγουρα ανήκει σε μένα…



Για πολλά χρόνια (τουλάχιστον 10), προσπαθούσα να φτιάξω μπιφτέκια και πάντα  μα πάντα καταλήγαμε να παραγγείλουμε κάτι απέξω για να φάμε και αυτά να με τη σειρά τους στο δρόμο να τα φάνε τα αδέσποτα.


Είχα δοκιμάσει τα πάντα. Τα πάντα όμως. Μοσχαρίσιο, χοιρινό, αρνίσιο και πρόβειο κιμά, κρεμμύδι, μαϊντανό, ρίγανη, αυγό, ξύδι, ρακί, γάλα, γιαούρτι, καρότο, κολοκύθι, πιπεριά , παξιμάδι, φρυγανιά, πελτέ ντομάτας, κέτσαπ, μουστάρδα, μπάρμπεκιου sauce, κίτρινο τυρί, φέτα. Όλα τα παραπάνω υλικά σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Σας λέω δεν τρωγόντουσαν με τπτ…. Ακόμη και σήμερα δεν έχω καταλήξει τι έφταιγε. Μετά από όλους αυτούς τους πειραματισμούς κατέληξα στη παρακάτω συνταγή. Είναι τόσο νόστιμα, το σπίτι μοσχομυρίζει και είμαι πλέον περήφανη για τα μπιφτέκια μου. Το αστείο είναι ότι κάθε φορά που τα τρώμε θυμόμαστε τις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες και γελάμε.


Συστατικά:
  600 γρ μοσχαρίσιο κιμά επιλέγουμε ποντίκι ή λάπα ή κυλότο
-      - 3- 4 κ.σ νιφάδες βρώμης
-      - 1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρότερα (θέλουμε αρκετό κρεμμύδι)
-      - Eλαιόλαδο
-      - Αλάτι, πιπέρι
-      - 15 φυλαράκια φρέσκο δυόσμο ή 1 κ.σ ξερό
-      - 1 κ.σ ξύδι

     Εκτέλεση :
  1.    . Κόβουμε το κρεμμύδι σε σχετικά μικρά κομμάτια και το μαραίνουμε σε ελαιόλαδο. Όταν έχει μαλακώσει αρκετά, το ρίχνουμε στο κιμά.
  2.      Τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο αν επιθυμούμε
  3.      Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή ιδανικά για όλο το βράδυ
  4.      Στρώνουμε  λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200, στον αέρα
  
      
   Συνοδεύουμε με πατάτες ή ρυζάκι. Αυτή τη φορά έφτιαξα πατάτες τηγανιτές στην αγαπημένη μου actifry. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να διευκρινίσω ότι οι αναφορές μου στην actifry δεν έχουν διαφημιστικό χαρακτήρα. Απλά μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας ότι θεωρώ ενδιαφέρον.




Θα χαρώ πολύ να τα δοκιμάσετε και να με ενημερώσετε για το αποτέλεσμα

 
Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας αν το δοκιμάσετε. Αν σας άρεσε, παρακαλώ κοινοποιήστε τη συνταγή και μη ξεχνάτε να κάνετε Like στην επίσημη σελίδα στο facebook, ώστε να μη χάνετε τις νέες συνταγές

4 σχόλια:

  1. Με βρώμη θα τα δοκιμάσω σίγουρα Ευαγγελία μου
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Ευαγγελία και συγχαρητήρια για το blog σου!

    Ωραίες φωτογραφίες και πιάτα που φαίνονται πεντανόστιμα!

    Βλέπουμε οτι έχεις πολλές και ενδιαφέρουσες συνταγές και θα θέλαμε να σου παρουσιάσουμε το www.psaksesintages.gr, μία ιστοσελίδα στη οποία οι χρήστες μας έχουν τη δυνατότητα να ψάχνουν ανάμεσα σε περισσότερες από 27000 συνταγές από τα πιο δημοφιλή ελληνικά blogs και sites.

    Στο Psaksesintages.gr έχουμε επίσης δημιουργήσει το τμήμα TOP BLOGS ΣΥΝΤΑΓΩΝ, μία λίστα με τα πιο δημοφιλή blogs στην οποία μπορείς κι εσύ να προσθέσεις το δικό σου.
    Οι επισκέπτες μας θα μπορούν να ψάχνουν συνταγές στη σελίδα μας δημιουργώντας υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας για τα blogs που είναι εγγεγραμμένα.
    Και το καλύτερο είναι οτι εσύ δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα γιατί στο Psaksesintages.gr τα πάντα είναι δωρεάν!

    Το Psaksesintages.gr ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια με σελίδες συνταγών από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Χιλή, την Αμερική, την Πορτογαλία και πολλές άλλες χώρες!

    Εσύ θα ήθελες να γίνεις μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας;

    Μπορείς επίσης να μας βρεις στο www.facebook.com/Psaksesintages και στο www.twitter.com/psaksesintages

    Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σου. Είμαστε στη διάθεσή σου για οτιδήποτε χρειαστείς!

    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευαγγελια μου αυτη η συνταγη ειναι για να τη φτιαξω γιατι η βρωμη μου αρεσει πολυ μπραβο σου , φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν το έχω ακούσει ξανά για την βρώμη...Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή