Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Λεμονάτο κοτόπουλο με πράσο και χρωματιστές πιπεριές





Συστατικά:
- 1 συσκευασία μπούτι κοτόπουλο φιλέτο
- 2 πράσα (λευκό και πράσινο μέρος)
- 3 χρωματιστές πιπεριές
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 κ.γ πολτό σκόρδου ή 2-3 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα
- 1 κ.σ μουστάρδα με θυμάρι και ρίγανη    
- 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
- Χυμό από 2 λεμόνια 
Ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι

       Εκτέλεση:
 
      1. Βάζουμε ελαιόλαδο κατά βούληση σε μια πλατιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σοτάρουμε πολύ καλά το κοτόπουλο


2. 'Οταν σοταριστούν καλά από τη μία πλευρά, βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε κόψει σε φετάκια και το σκόρδο 

3. Αφού σοταριστούν καλά σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε, και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά. Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο βραστό νερό


4. Κόβουμε τα πράσα σε χοντρές ροδέλες και τις προσθέτουμε στο φαγητό. 

5. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.




6. Μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά - Κοιτάμε όμως κατά διαστήματα μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε βραστό νερό. 

7.  Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τις προσθέτουμε. Μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη (περίπου 10 λεπτά)

Ο χρόνος μαγειρέματος, εξαρτάται πό το πόσο λάδι βάλαμε αρχικά στο φαγητό μας. 
 

8. Ελέγχουμε ότι το φαγητό μας έχει ψηθεί και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες




Καλή όρεξη!!!

2 σχόλια:

  1. Τη κρατάω!! Είναι κάτι διαφορετικό και επειδή έχω κουραστεί απο τα ίδια και τα ίδια με την πρώτη ευκαιρία λέω να την δοκιμάσω! Καλή εβδομάδα με πολλές νοστιμιές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχολιο σου με χαροποιεί ιδιαίτερα. Ελπιζω να τη δοκιμάσεις κ να φανεί αντί αξία των προσδοκίων σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή