Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι χωρίς ζάχαρη



Υλικά (με τη σειρά που θα τα χρησιμοποιήσετε):
- 80 γρ ελαιόλαδο
- 150 γρ πετιμέζι
- 250 γρ μέλι ή αγαύη
- 200 ml χυμό από πορτοκάλι 
- 2 κοφτά κ.γ  κανέλα
- 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
- 600 γρ αλεύρι 
- 2 κ.γ baking powder

- Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια



Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπωλ, τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι  να λιώσει το μέλι

2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σφικτό μείγμα που κολλάει στα χέρια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλεύρι

3. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου 

4. Βρέχουμε τα χέρια μας, τα σκουπίζουμε ελαφρά και σχηματίζουμε μπαλάκια, σχετικά πλακουτσωτά. Ανά 2-3 κουλουράκια θα χρειάζεται να ξαναβρέχουμε τα χέρια μας.

5. Ψήνουμε στους 170, στο κάτω μέρος του φούρνου για 20 - 25 λεπτά (τουλάχιστον). Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος. Όταν θα τα ξαναβγάλετε προσέξτε να έχουν πάρει χρώμα απο πάνω αλλά να είναι μαλακά. όταν κρυώσουν θα σφίξουν.


Καλή επιτυχία!!!


Τέλος να σας υπενθυμίσω:

6 σχόλια:

  1. αφρατα που φαινονται!
    Καλό απόγευμα!
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  2. Ariadni, όντως ειναι αφράτα κ μαλακά - δεν ειναι μπισκοτενια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευαγγελία, τι ωραία !!! Τα βλέπω και νιώθω σα να μυρίζω το άρωμά τους !!! Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραία που φαίνονται!
    την κρατώ την συνταγή σου, Ευαγγελία, και σε ευχαριστώ.
    Με ενδιαφέρουν πολύ οι υγιεινές συνταγές που ανεβάζεις.

    Το πετιμέζι από πού μπορούμε να το προμηθευτούμε;, ίσως από κατάσταμα με βιολογικά;

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σε κατάστημα με βιολογικά θα βρεις σιγουρα. Ελπιζω να σου αρέσουν. Θα χαρώ πολυ να μου πεις τη γνώμη σου αν τα φτιαξεις

      Διαγραφή