Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Δίχρωμη κινόα με σπαράγγια


Υλικά:
 -200 γρ κινόα (χρησιμοποίησα λευκή και κόκκινη)
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- 500 γρ σαράγγια
- 100 γρ Λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ή BBQ
- Χυμό από λάιμ ή λεμόνι

Εκτέλεση:
1. Ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά την κινόα. Περίπου 2-3 λεπτά κάτω από τρεχούμενο νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό 
  
2. Πλένουμε τα σπαράγγια και κόβουμε το πάνω και κάτω μέρος (αφήνουμε μόνο το τρυφερό μέρος). Στη συνέχεια τα κόβουμε σε σχετικά λεπτές ροδέλες 
3. Τοποθετούμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μέτρια καρέ τα κρεμμύδια. Αλατίζουμε και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν 
4. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μέτρια καρέ τις πιπεριές. Τις τοποθετούμε και αυτές στο τηγάνι 
 

5. Μετά από 3-4 λεπτά τοποθετούμε τα σπαράγγια στο τηγάνι, ανακατεύουμε και μετά από να λεπτό ρίχνουμε το κρασί, σκεπάζουμε με καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5λεπτά 
 

6. Η κινόα τώρα πρέπει να είναι έτοιμη. Ξεπλένουμε πάαααααααρα πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη
7. Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και φρεσκοτρμμένο πιπέρι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται 
8. Τοποθετούμε την κινόα στο τηγάνι ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1-2 λεπτά
9. Προσθέτουμε χυμό λάιμ ή λεμονιού κατά βούληση.



Καλή όρεξη!!!  


Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τα σχόλια σας αν το δοκιμάσετε
Αν σας άρεσε, παρακαλώ κοινοποιήστε τη συνταγή και μη ξεχνάτε να κάνετε Like στην επίσημη σελίδα στο facebook, ώστε να μη χάνετε τις νέες συνταγές 

2 σχόλια:

  1. Όσο ζω, μαθαίνω...
    Δεν ήξερα ότι υπάρχει και κόκκινη κινόα, Ευαγγελία.
    Πρέπει λοιπόν να την κάνουμε κι' αυτήν την δοκιμή κάποια στιγμή :-)

    Καλό βράδυ και Χρόνια Πολλά για την ονομαστική σου γιορτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευαγγελία χρόνια πολλά για την γιορτή σου !! Τα σπαράγγια είναι δύναμη :-) Σχεδόν έφτασε η εποχή τους, επιτέλους :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή