Τις μπάρες του εμπορίου δε τις συμπαθώ. Δεν με χορταίνουν, είναι
πολύ γλυκές για τα γούστα μου και μου αφήνουν μια περίεργη γεύση στον ουρανίσκο.
Σπιτικές, είχα φτιάξει λίγες φορές. Τις απέφευγα γιατί μας αρέσουν τόσο, που τις
καταναλώνουμε μέσα σε 2 μέρες το πολύ. Πρόσφατα όμως γέννησε μια φίλη μου και
με παρακάλεσε να τις φτιάξω υγιεινές και χορταστικές μπάρες διότι θηλάζει και
οι αυξημένες τις ανάγκες για ενέργεια την οδηγούν στο να αναζητάει και να καταναλώνει
γλυκά με ζάχαρη, βούτυρο, και αυγά. Έτσι λοιπόν, αρχικά, της έφτιαξα τις μπάρες με βρώμη που θυμίζουν μελομακάρονα και έπειτα αυτές που σας παρουσιάζω σήμερα. Για
να είμαι βέβαια απόλυτα ειλικρινής, τις σημερινές μπάρες τις έφτιαξα κυρίως για
μένα, γιατί τρελαίνομαι για καρύδα και κυρίως για bounty. Αν σας αρέσει
και σας η καρύδα, πιστεύω ό,τι πρέπει να δοκιμάσετε αυτές τις μπάρες που
μπορούν κάλλιστα να γίνουν και τρουφάκια ή κορμός.
Υλικά για 7 μπάρες: το ταψί που χρησιμοποίησα έχει εσωτερικές διαστάσεις(11χ30)
- 150 γρ αποξηραμένη καρύδα τριμμένη (κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη)
- 200 γρ νερό ή γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
- 50 γρ κακάο
- 150 γρ πετιμέζι ή μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 180 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε σε μπλέντερ το νερό με τα 70 από 150 γρ καρύδα και ομογενοποιούμε μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα
2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι. Το μείγμα μας θα είναι σχετικά σφικτό και θα κολλάει λίγο στα χέρια. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε πετιμέζι
3. Στρώνουμε λαδόκολλα στο
ταψάκι μας, τοποθετούμε μέσα το μείγμα και απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες και απολαμβάνουμε
- Η Γιώτα έφτιαξε τις μπάρες και είπε "Έκανα σήμερα το απόγευμα τις σοκολατένιες μπάρες με γεύση bounty! Τις έπλασα μπαλάκια (βγηκαν 20) κ τα έβαλα ψυγείο. Τα μισά τα κάλυψα με κουβερτούρα για τον άντρα μου κ τα άλλα σκέτα για εμένα κ τον μπέμπη μου! Είναι πραγματικά πεντανόστιμα κ πανεύκολα! Απλά έβαλα μόνο 50 γρ πετιμέζι!"
- Η Μαρία -Ελευθερία έφτιαξε τις μπάρες και είπε "Έκανα τις μπάρες μπάουντι και έβαλα σοκολάτα από πάνω και δεν την έφαγαν τα παιδάκια στο σταθμό. Δυστυχως έβαλα πολύ πικρή 80% κακάο και δεν τα έχουν μάθει αυτά....."
- Η Μαίρη έφτιαξε τις μπάρες και είπε "Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φτιάξεις ΑΥΤΑ τα τρουφάκια! Είσαι του πιο υγιεινού γλυκού; Θα τα λατρέψεις! Πιστεύεις πως τα υγιεινά γλυκά δεν είναι γευστικά; Καιρός να αναθεωρήσεις!!! Η αγαπημένη σου σοκολάτα είναι η bounty; Τρως όση θες χωρίς τύψεις! Θέλεις να χαρίσεις νόστιμα δωράκια από την κουζίνα σου; Με μια δόση μου βγήκαν 42 τρουφάκια! Θες κι άλλους λόγους ή σε έπεισα;"
- H Kατερίνα έφτιαξε τις μπάρες και είπε "Λοιπόν τα έφτιαξα τρουφακια, τα έφτιαξα μπάρες και σήμερα βρήκα το πιο βολικό και δελεαστικό μέγεθος για τα παιδιά. Τα έκανα να μοιάζουν με soft cookies!! Τρώνε το ένα πίσω από το άλλο και δεν με νοιάζει όσο κι αν φανε γιατί το κάθε συστατικό ειναι θρεπτικο! Επιπλέον ξεγελιέμαι κι εγω τώρα που άρχισα τη διατροφή μου ξανά! "
- Η Σοφία έφτιαξε τις μπάρες και είπε "Κορίτσι...αξιώθηκα επιτέλους κι έφτιαξα τις υπέροχες bounty μπάρες σου..με το ζόρι κρατιέμαι να μην φάω όλο το ταψί..να τρώει η μάνα (για να πάει για τρέξιμο) και του παιδιού να μην δίνει..hahahahha..φανταστικές! Μπράβο!"
- Η Σταυρούλα έφτιαξε τις μπάρες και είπε "Τις έφτιαξα και εγώ!! Φανταστικές και εξωτικές!!!"
- Η Κατερίνα έφτιαξε τις μπάρες και είπε "Οι μπάρες μπάουντι! Ο μικρός παει στο ψυγείο και φωνάζει κοκό (γλυκό).Τέλειες!"
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
τι μπορω να βαλω αντι για πετιμεζι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να βάλεις κάποιο άλλο σιρόπι όπως σφένδαμο, μελάσα ή μέλι και να το αραιώσεις με νερό ώστε να τηρήσεις την αναλογία που προτείνω
ΔιαγραφήΧαρουπόμελο επίσης
ΔιαγραφήΌντως κ θα του πηγαίνει κ πααααααρα πολυ
ΔιαγραφήΔεν το ψηνουμε;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι, δεν χρειάζεται. Το αφήνεις στο ψυγείο και έτοιμο
Διαγραφήφαίνονται πολύ νόστιμες και θέλω να τις δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήεπειδή έχουν κακάο, ελπίζω να αρέσουν και στα παιδιά
ευχαριστούμε, Ευαγγελία, για την συνταγή!
αχ, είναι καταπληκτικές. Ο άντρας μου και η μικρή μου είανι γλυκατζήδες και προσπαθώ να είμαι ευρηματική για να τους καλύψω. Οι συγκεκριμένες δεν έμειναν πάνω από 1 μέρα...
ΔιαγραφήΤέλειες Ευαγγελία !!! Θα τις φτιάξω σίγουρα !! Απλά θρεπτικά και νόστιμα υλικά !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ Άρη για την ψήφο εμπιστοσύνης
ΔιαγραφήΚάθε φορά που μπαίνω στο blog σου με περιμένει και μια μεγάλη έκπληξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα bounty τα λατρεύω και η συνταγή σου μοιάζει θεική!
Πρέπει να αφήσω την βαρεμάρα που μ' έχει πιάσει αυτές τις μέρες και να πάω ν' αγοράσω τα υλικά και γι' αυτές τις μπάρες, αλλά και για τις άλλες με γεύση μελομακάρονου και να δημιουργήσω σύμφωνα με τις συνταγές σου!
Σ' ευχαριστούμε πολύ!
:-)
Ευχαριστω τοοοοοσο πολυ για το σχόλιο σου. Τι να πω...με συγκινησες.....
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έφτιαξα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒγήκε πραγματικά πολύ καλό!
Έκανα 2 πράγματα διαφορετικά...
1ον) επειδή δεν βρήκα αλεύρι βρώμης, έβαλα βρώμη αλεσμένη στο μούλτι (δεν ξέρω αν είναι το ίδιο πράγμα), και...
2ον) έβαλα τα 3/4 του κακάο γιατί θα έβγαινε πικρούτσικο για τα γούστα μου.
Εδώ η προσπάθειά μου...
http://diatrofis-imerologio.blogspot.gr/2015/06/blog-post_29.html
Πολύ νόστιμο! Ευχαριστούμε!
:-)
Χαιιιιιιιρομαι παρα πολυ που σου άρεσε. Αλευρι βρωμης ειναι οι νιφάδες περασμένες στο μουλτι. Πολύ καλά έπραξες λοιπόν...ευχαριστω πολυυυυυυυυυ
Διαγραφήτις έφτιαξα με λιγότερο πετμέζι αλλά μου άρεσαν πάρα πολύ ευχαριστούμε πολύ θα τις καθιερώσω
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πάααααρα πολύ.Ευχαριστώ που με ενημέρωσες
ΔιαγραφήΑν θέλω να τις κάνω με μέλι πόσο μέλι σε πόσο νερό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν θέλω να τις κάνω με μέλι πόσο μέλι σε πόσο νερό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το έχω δοκιμάσει. Θα πρέπει πάντως το τελικό αποτέλεσμα να ειναι 150 γρ ώστε να μην αλλάξει η αναλογία στη συνταγη.
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν εχω μπλεντερ! μπορω να τις κανω με μιξερ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ καρυδα μπορει να μπει κ ολόκληρη, η βρωμη όμως πρέςπει να τριφτεί πω στε να γίνει σαν αλεύρι. Μπορειτε να το δοκιμάσετε κ στο μίξερ. Γευστικά θα ειναι ωραιο, στην υφή δε θα ειναι το ιδιο αλλα δε νομιζω οτι θα ειναι κ τόσο μεγαλο πρόβλημα
ΔιαγραφήΑν βάλω στο μουλτι(είναι μικρό) την βρώμη θα γίνει σαν αλεύρι? Ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΝαι μια χαρά θα γίνει η βρώμη. Γενικά ομως μπορεις να χρησιμοποιήσεις το μούλτι αντι για μπλέντερ
Διαγραφή