Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Αλμυρό σνακ από ρεβύθια με 2 τρόπους υλοποίησης

 
Είμαι υποτασική. Αν υπάρχει και τρόπος να το αξιολογήσω, θα έλεγα ότι είμαι αρκετα. Η συνηθισμένη μου πίεση είναι 8 η μεγάλη και 5 μικρή.  Αυτό σημαίνει ότι έχω μια πολύ καλή δικαιολογία για να τρώω συνέχεια αλμυρά. Δυστυχώς, την πέφτω στα πατατάκια και πιο συγκεκριμένα στα doritos (μιαμ - μιαμ). Παρεμπιπτόντως, με τη vegan διατροφή, δεν ξέρω αν έχει αυξηθεί η πίεση μου, σίγουρα όμως έχω ξεφορτωθεί τις καθημερινές ζαλάδες.

Το καλοκαίρι λίγο η ζέστη, λίγο η αυξημένη καταλάνωση υγρών, έχει ως αποτέλεσμα να μου πέφτει η πίεση ακόμη περισσότερο. Έτσι λοιπόν κάτι έπρεπε να κάνω. Και τι έκανα? Αλμυρό σνακ από ρεβύθια. Με τόσο αλάτι βέβαια δε το λες και υγιεινό, σίγουρα όμως δεν εχει κορεσμένα λιπαρά και είναι και όσπριο. Πριν από λίγο καιρό σας είχα δείξει και την γλυκιά εκδοχή.

Όπως λέω και στον τίτλο, θα σας δείξω 2 τρόπους υλοποίησης γιατί ξέρω ότι δύσκολα θα έχετε την actifry.
Πάντως, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής στην actifry γίνονται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν κάνω διαφήμιση. Δεν με ξέρουν, δεν τους ξέρω.


Υλικά:

- 250 γρ ρεβύθια ξερά (500 μουλιασμένα)
- 12 γρ αλάτι
- 20 γρ αποξηραμένο κρεμμύδι
- 20 γρ ελαιόλαδο 

Εκτέλεση:
1. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 12 ώρες και τα ξεπλένουμε


2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου


3. Στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας τα ρεβύθια και τα τοποθετούμε σ' ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά

4. Κατά διαστήματα, περίπου ανά 15 - 20 λεπτά, ανοίγουμε το φούρνο και ανακατεύουμε



Αν έχετε την actifry, ακολουθείτε τα βήμετα 1, 3 και ψήνετε για περίπου 40 -50 λεπτά. Να έχετε υπόψιν ότι θα σκληρήνουν όταν κρυώσουν

Μην τρομάξετε που θα μαυρίσουν. Έτσι γίνεται ώστε να είναι τραγανά και μέσα και έξω 




Τέλος να σας υπενθυμίσω:

12 σχόλια:

  1. Μμμμ με έκανες να δω τα ρεβίθια με άλλο μάτι Ευαγγελία μου... αλλά εγώ είμαι ελαφρά υπερτασική ... δε γλιτώνω !!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχα. Πάντως τα ρεβύθια ενώ δεν είναι τα αγαπημένα μου όσπρια, για κάποιο λόγο που ακόμα δεν ξέρω έχω πάαααααρα πολλές συνταγές

      Διαγραφή
  2. Αν και με το αλάτι δεν έχω καλή σχέση (πλέον μου προκαλεί τρελή δίψα) η ιδέα σου να μετατρέψουμε όσπρια σε σνακ είναι πέρα για πέρα εξαιρετική !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυχερός είσαι. Μάλλον έχεις αποτοξινωθεί πλήρως και γι αυτό σου προκαλεί τα συμπτώματα. Νομίζω ότι θα πρέπει μια μέρα να μοιραστείς μαζί μας και τις αλμυρές σου προτιμήσεις

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά κι εσύ τα Doritos βρήκες που είναι μεταλλαγμένα???!!?
    Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε τα ρεβύθια σου!
    Ευχαριστώωωωω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο..τι να πω!!!Ελπίζω να τα δοκιμάσεις

      Διαγραφή
  5. Your blog provided us with valuable information to work with. Thanks a lot for sharing. Keep blogging.
    chowringhee satya niketan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιλάμε για πολύ πρωτότυπη σκέψη!
    Και σίγουρα αξίζει ένας πειραματισμός μαζί της Ευαγγελία.
    Καλημέρα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Πηνελόπη. Είνια τόσο νόστιμα που μπορούν να αντικαταστήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα πατατάκια και άλλα αλμυρά σνακ

      Διαγραφή