Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016


Πριν από λίγα χρόνια σας είχα παρουσιάσει αυτή τη συνταγή. (Τώρα, μετά από τόσα χρόνια που την αναζήτησα σοκαρίστηκα με τις φωτογραφίες μου και την παρουσίαση που είχα κάνει). Το αντιπαρέρχομαι και προχωράω στο ουσιαστικό του πράγματος. Μπορεί από εμφάνιση να πατώνει αλλά πραγματικά αυτή η σάλτσα είναι από τις καλύτερες γεύσεις που έχω δοκιμάσει ποτέ. Είναι από τις συνταγές που έφτιαχνα πολύ συχνά. 


Από τότε που σταμάτησα να καταναλώνω γαλακτοκομικά, συχνά πυκνά ερχόταν στο μυαλό μου… όταν σας είχα παρουσιάσει το χούμους από λευκά φασόλια, ένα καμπανάκι χτύπησε και σκέφτηκα αμέσως, ότι έπρεπε να δοκιμάσω τον πουρέ των λευκών φασολιών στην κόκκινη σάλτσα, και ίσως να είχα ένα καλό αποτέλεσμα. Μπήκε στη λίστα με τις ιδέες μου προς δοκιμή και η ώρα της ήρθε μόλις πριν από λίγες μέρες… 

Ενώ την μαγείρευα μου λέει ο 
- Άκης: «Τι μυρίζει έτσι μμμμμ»?
- Εγώ: «Την θυμάσαι την σάλτσα με το Philadelphia» Γουρλώνει τα μάτια όλος ενθουσιασμό 
- Άκης«Αυτή φτιάχνεις» 
- Εγώ:«Όχι κάνω μια δοκιμή και εναλλακτικά θα βάλω λευκά φασόλια» 

Κρίμα που δεν μπορώ με λέξεις να εκφράσω την απογοήτευση του…

Με περίσσεια χαρά και ενθουσιασμό, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω, ότι όχι μόνο πέτυχε, αλλά δεν είχε καμία μα καμία διαφορά (σε σημείο ανησυχητικό), με αυτή που είχαμε συνηθίσει να τρώμε. 
Μπορώ να πανηγυρίσω, τα κατάφερα!!! 

Υλικά:
- 1 πακέτο Βίδες
- Ελαιόλαδο
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 500 ml χυμό ντομάτας
- 300 φρ λευκά φασόλια βρασμένα
- Εστραγκόν (2-3 τσιμπιές)
- Αλάτι

Εκτέλεση:
1. Μουλιάζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό για 8 ώρες τουλάχιστον

2. Βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν

3. Χτυπάμε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν

4. Τοποθετούμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λιωμένα κρεμμύδια για 5 λεπτά το πολύ

5. Προσθέτουμε αλάτι και το χυμό ντομάτας και όταν πάρει μια βράση χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά (από το 9 στο 7)

6. Βράζουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά
Προσοχή μην καείτε όταν θα ανοίγεται το καπάκι γιατί η σάλτσα πιτσιλάει 

7. Τοποθετούμε τα φασόλια στο μπλέντερ και προσθέτουμε λίγη από τη σάλτσα. Αυτό το κάνουμε για να χτυπηθούν πιο εύκολα. Δεν σταματάμε αν δεν έχουμε λεία υφή χωρίς κομματάκια από τα φασόλια. Δεν χρησιμοποίησα ραβδομπλέντερ γιατί ήθελα τέλειο κρεμώδες αποτέλεσμα
Μεταφέρουμε την κρέμα από τα φασόλια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το εστραγκόν


Tip:
Μπορείτε να βράσετε περισσότερα φασόλια και να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη ώστε να τα έχετε έτοιμα και για άλλες συνταγές

Προτιμώ να συνοδεύω αυτή τη σάλτα με βίδες, ώστε να φυλακίζεται όσο περισσότερη σαλτσούλα γίνεται στα κενά. Είναι πλούσια και χορταστική. Πραγματική απόλαυση…   
Δοκιμάστε τη και θα γίνει η νέα σας αγαπημένη συνήθεια και ένας διαφορετικός, εναλλακτικός τρόπος, να καταναλώνεται τα λευκά φασόλια




  • Αν θέλετε να στηρίξετε την υποψηφιότητα μου στο διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmet, πατήστε εδώ 

4 σχόλια:

  1. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση! Πρέπει σύντομα να κάνω μια δοκιμή ;)

    Εύχομαι υπέροχες γιορτές !!!!!!!!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρη μου καλά Χριστούγεννα με υγεία! Όσο για τη συνταγή, πραγματικά έχει τόσο πλούσια γεύση, είναι από τις καλύτερες σάλτσες που έχω φάει ποτέ!θα χαρώ πολύ πάντως αν τη δοκιμάσεις να μου πεις τη γνωμη σου

      Διαγραφή
  2. οι βιδες γιατι δε φαινονται στα υλικα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή