Την κρέμα λεμονιού που σας έδειξα πριν από λίγες μέρες την λατρέψατε κυριολεκτικά και χαίρομαι αφάνταστα γι' αυτό. Σήμερα θα σας δείξω πως μπορούμε να την αξιοποιήσουμε σε ένα υπέροχο, ελαφρύ ωμοφαγικό, Cheesecake λεμόνι, χωρίς τυρί, βούτυρο και ζάχαρη. Μόνο αν το δοκιμάσετε θα διαπιστώσετε το πόσο ωραίο είναι.
Υλικά (για 4-6 ατομικά cheesecake):
για τη βάση
- 150 γρ αμύγδαλα (ανάλατα)
- 150 γρ χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
- 1 κοφτό κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 1 κ.σ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας λιωμένο
- 1 γεμάτη κ.σ κρέμα λεμονιού
για τη γέμιση
- 250 γρ αμύγδαλα χωρίς φλούδα
- 100- 120 γρ αγαύη ή μέλι
- 250 ml γάλα καρύδας
- 1 γεμάτη κ.σ κρέμα λεμονιού
1. Βάζουμε τα 150 γρ αμύγδαλα της βάσης στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και όχι σε πιάτο όπως έκανα εγώ, γιατί θα λερώσετε γύρω-γύρω
2. Τοποθετούμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν μια πάστα. Τους τοποθετούμε και αυτούς στο μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, τεράστιο μπισκότο.
3. Χωρίζουμε τη βάση σε τόσα ίσα μέρη, όσα και τα μπολάκια που θα χρησιμοποιήσουμε. Στρώνουμε το "μπισκότο" στη βάση και απλώνουμε καλά
4. Βάζουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το γάλα καρύδας, την κρέμα λεμονιού και την αγαύη και χτυπάμε καλά.
6. Βάζουμε 3 - 4 κουταλιές της σούπας σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε λίγο νεράκι ώστε να γίνει λεπτόρρευστη. Μοιράζουμε την κρέμα στα μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο ή σερβίρουμε
Τέλος να σας υπενθυμίσω:
- Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
- Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
Δροσερό και νόστιμο!!Καλημέρα Ευαγγελία
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι ακριβώς γλυκία μου κ κυρίως χωρις τρανς λιπαρά κ τύψεις
ΔιαγραφήKALHMERA SAS...!!! KATAPLIKTIKO GIA DIETOLOGIO THA TO FTIAKSO KAI EGO....!!!! SAS EYXARISTOYME POLY...!!!! ELENA WAFIADIS.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστω πολυ. Θα περιμενω φωτογραφία κ εντυπωσεις βεβαια
ΔιαγραφήΦαίνεται νοστιμότατο! Τώρα που ο καιρός ζεσταίνει τέτοιες δροσερές προτάσεις είναι ότι πρέπει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, έχεις δίκιο και εγώ τέτοιες ανάλαφρες και δροσερές γεύσεις αναζητώ!
ΔιαγραφήΥγιεινό cheesecake!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο Ευαγγελία.
Κι αυτή η lemon curd ιδιαίτερη. Πρέπει να είναι πολυ ωραία.
Φιλιά :)
υγιεινό με λίγες και καλές θερμίδες. Τρως γλυκό χωρίς τύψεις!!άσε από γεύση δε το συζητώ...
ΔιαγραφήΚρέμα λεμονιού τόσο νόστιμη και μυρωδάτη που μπαίνει παντού!!!!��
ΑπάντησηΔιαγραφήτην εκανα πολυ ωραια σευχαριστω πολυ!!!!
χαίρομαι πολύ που σου άρεσε. Εκτός από το τζικ κέικ θα βάλω και συνταγή για μπισκότα και κέικ λεμονιού ώστε να αξιοποιήσεις την κρεμούλα!!! ευχαριστώ πολύ που με ενημέρωσες
Διαγραφήμπορουμε στοσταδιο που πολτοποιουμε τα λεμονια να τα φυλαξουμε στην καταψυξη?..εχω πολλα λεμονια και γιαυτο ρωταω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι εννοειται πως μπορειτε!!!!
Διαγραφή