Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Φάβα με ντοματίνια, κρεμμυδάκι και κάπαρη


Μα πόσο μου αρέσει η φάβα! Και πως να μη μου αρέσει αφού εκτός του ότι είναι πεντανόστιμη γίνεται και τόσο γρήγορα - βασικό για εμάς τις εργαζόμενες μαμάδες. Μπορείτε να το φάτε είτε ως ορεκτικό, σαλάτα αλλά και ως κυρίως πιάτο. Μπορείτε να φτιάξετε και περισσότερη ποσότητα και αν την αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. 

Συστατικά:
- 500 γρ φάβα
- ξερό κρεμμύδι
- ντοματίνια
- κάπαρη
- μαϊντανό 
- λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1.5 Lt βραστό νερό

Εκτέλεση:
1. Μουλιάζουμε τη φάβα για 1 ώρα περίπου ή και περισσότερο ώστε να μειώσουμε το χρόνο βρασμού (ιδανικά 6-8 ώρες)


2. Τη βράζουμε για 20 λεπτά ή και περισσότερο αν χρειαστεί (ανάλογα το πόσο τη μουλιάσαμε), και ξαφρίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα


 3. Προσέχουμε το νερό ώστε στο τέλος να μείνει με ελάχιστο χωρίς να χρειαστεί να πετάξουμε.


 4. Όταν θα είναι κάπως έτσι κλείνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε με ένα μίξερ χειρός και ρίχνουμε το χυμό από 2 λεμόνια

5. Προσθέτουμε αλάτι και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με τα ψιλοκομμένα λαχανικά


Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου