Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Λιαστές ντομάτες με σκόρδο και βασιλικό


Οι έτοιμες λιαστές ντομάτες που κυκλοφορούν στην αγορά, αυτές που προσφέρουν οι περισσότερες Ελληνικές εταιρείες, είναι Τουρκίας και κολυμπάνε σε ηλιέλαιο, κάκιστης ποιότητας ξύδι, ζάχαρη και μπόλικο αλάτι...κοινώς...δεν τρώγονται!  

Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε την πρόταση μου, θα διαπιστώσετε ότι οι λιαστές ντομάτες, έχουν άλλη γεύση...έχουν γεύση ντομάτας και όχι κάτι με έντονη γεύση που καίει τον ουρανίσκο. Γίνονται πολύ εύκολα, εγώ βέβαια είχα βοηθό τη Σοφία. Επίσης μπορείτε να "παίξετε" με το τελικό αποτέλεσμα. Εγώ για παράδειγμα πρόσθεσα σκόρδο και βασιλικό.


Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερο αλάτι και ξύδι μπορείτε να το κάνετε. Απλά θα σας πρότεινα για αρχή να προσθέσετε πολύ λίγο, να τις αφήσετε μια βδομάδα και έπειτα να δοκιμάσετε και ανάλογα το γούστο σας, να προσθέσετε επιπλέον αλάτι και ξύδι.

Υλικά:
- 2 συσκευασίες ντοματίνια
- ελαιόλαδο
- ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
- 1/2 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
- 2 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού (τον Ιταλικό) (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε πολύ καλά τα ντοματίνια. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε σπόρια και ζουμιά. Δεν τα πετάμε αλλά τα κάνουμε ωραιότατη σαλτσούλα ή σαλάτα


2. Τοποθετούμε τα ντοματίνια στον αποξηραντή. Εγώ χρησιμοποίησα και τα 5 σχαράκια. Επέλεξα να τα αποξηράνω στους 70 βαθμούς και τα άφησα από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι την άλλη μέρα στις 8.30. 




Τα πρώτα 2 σχαράκια ήταν έτοιμα καθώς και κάποια πιο μικρά, από τα πιο πάνω σχαράκια. Τα υπόλοιπα τα άφησα μέχρι τη 1 το μεσημέρι.


3. Τοποθετούμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο τις αποξηραμένες ντομάτες. Καλύπτουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο αλάτι, ένα δάχτυλο περίπου ξύδι, βασιλικό και/ή ότι άλλο θέλουμε. Κλείνουμε καλά το καπάκι. Διατηρούμε σε ντουλάπι ή στο ψυγείο



Για να δείτε και άλλες συνταγές με τη χρήση του αποξηραντή (πατήστε εδώ)


Η Ρένα έφτιαξε τις λιαστές ντομάτες


Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

4 σχόλια:

  1. Γεια σου Ευαγγελια :)
    Εχεις δίκιο για τις ετοιμες λιαστες ντοματες. Τις βρίσκω πολυ αλμυρες μερικές φορές.

    Εγιναν πολυ ωραίες. Ο αποξηραντής είναι τέλειος

    Φιλιά

    Υγ.: εχω μεινει λίγο πισω στις αναρτήσεις σου, λόγω καλοκαιριού, αλλα θα τις δω οσες εχασα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι κάποιες που δεν καταλαβαίεις τι τρως...μηνανησυχείς και θα τις δεις όλες!!!! φιλια

      Διαγραφή
  2. Αχ αυτός ο αποξηραντής! Μαγικό εργαλείο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή