Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Η εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα της εργαζόμενης μαμάς

Αν ανατρέξετε στις συνταγές που σας έχω παρουσιάσει όλα αυτά τα χρόνια θα διαπιστώσετε ότι μέχρι τώρα υπάρχουν 2 με αυγά. 2 από τις 300, όχι και άσχημα, ε?  Μια το 2009 η οποία λέγεται στραπατσάδα σπέσιαλ και μια πριν από λίγες μέρες στις τυρόπιτες με κρεμώδη γέμιση.  



Δεν είναι τυχαίο και οφείλεται σε 2 λόγους. Ο πρώτος και κυριότερος είναι ότι μέχρι πρότινος, είχα διαπιστώσει ότι τα αυγά μου προκαλούσαν ακμή, κάτι το οποίο δεν ισχύει πλέον και ο δεύτερος είναι ότι αυτά που έφτιαχνα δεν γινόταν να τα παρουσιάσω, εκτός και αν διαγωνιζόμουν στην πιο κακομούτσουνη ομελέτα. Mα καλά, μόνο εγώ δεν μπορώ να την γυρίσω χωρίς να την διαλύσω? Σας παρακαλώ, μη μου πέιτε ότι είναι θέμα εξάσκησης γιατί δεν προτίθεμαι να κάνω την πρακτική μου την ώρα που έχουν ξυπνήσει όλοι στο σπίτι και πεινάνε, ούτε να χρησιμοποιήσω ένα πιάτο ώστε να τη γυρίσω. Το δοκίμασα και το μόνο που κατάφερα ήταν να λερώσω ένα επιπλεόν πιάτο, την κουζίνα, λίγο από τον πάγκο, τις πυτζάμες μου και τα συρτάρια κάτω από την κουζίνα.  Γιατί να παιδεύομαι όταν μπορώ να έχω άψογο αποτέλεσμα με μια κίνηση και χωρίς κόπο? Τι έκανα? Πολύ απλά απέκτησα ομελετιέρα!!!

 


Υλικά:
- 3 αυγά
- 40 γρ ελαιόλαδο
- 40 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ)
- 100 γρ φέτα
- 50 γρ τριμμένη γραβιέρα (χρησιμοποίησα Νάξου)
- 80 γρ γιαούρτι (χρησιμοποίησα κατσικίσιο)
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- θυμάρι
- ντοματίνια


Εκτέλεση:
1. Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε τα αυγά και χτυπάμε καλά 

2.  Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την βρώμη, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά



3. Θρυματίζουμε την φέτα και την προσθέτουμε μαζί με τη γραβιέρα και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά


4. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια ομελετιέρα ή σε ένα τηγάνι και αδειάζουμε το περιεχόμενο. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά. Βάζουμε το δεύτερο καπάκι της ομελετιέρας στον ειδικό γάντζο και αναποδογυρίζουμε. Εναλλακτικά το κάνουμε όπως μπορούμε...


5. Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά

6. Σερβίρουμε με φρέσκα ντοματίνια και θυμάρι 



Η ομελετιέρα είναι ευγενική χορηγία του καταστήματος COOZINA και τους ευχαριστώ θερμά. Λεπτομέρειες και τεχνικά χαρακτηριστικά του προϊόντος μπορείτε να δείτε εδώ!


Αλήθεια εσείς έχετε κάποιο αγαπημένο σκεύος που να σας έχει βοηθήσει τόσο πολύ?

  • Η Γιώτα έφτιαξε την τυρόπιτα και είπε "Απ' 'ο,τι κατάλαβες είμαι φαν σου.... χιχιχι! Κ μια γρήγορη τυρόπιτα για να φάει ο Στελάκος μου (15 μηνών) για βράδυ! Απλά την έψησα στον φούρνο...!!!"

Τέλος να σας υπενθυμίσω:
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

10 σχόλια:

  1. Το γιαούρτι το βάλαμε τελικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραία ομελέτα που έγινε! Ιδίως στις 2 τελευταίες φωτο φαίνεται τόσο ψωμένια και χορταστική χάρη στο αλεύρι βρώμης! Συνήθως δε βάζω αλεύρι στις ομελέτες, αλλά θα δοκιμάσω. Ξεκίνησα να διαβάζω το ποστ σου και αναρωτιόμουν ποια λύση βρήκες τελικά για τέλεια ομελέτα! Ομελετιέρα χρησιμοποιούμε κι εμείς στο σπίτι εδώ και μερικά χρόνια κι όντως κάνει εκπληκτικές ομελέτες! Όμως με το ένα τηγάνι της κάνουμε και κρέπες λόγω της επίπεδης επιφάνειάς της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περισσότερο είναι τυρόπιτα παρά ομελέτα, γι αυτό έβγαλα και τη συγκεκριμένη φωτογραφία. έχω τόσα σκεύη και gadget στη κουζίνα που ενώ είχα ανάγκη την ομελετιέρα, δίσταζα να πάρω. χεχεχε, η επόμενη συνταγή είναι "κρέπα" στην ομελετιέρα...με πρόλαβες!!!!!

      Διαγραφή
    2. Καλά, αν σου πω ότι διάβασα βιαστικά τον τίτλο της ανάρτησης, αλλά δεν τον συγκράτησα και στη συνέχεια επειδή μιλούσες για αυγά, ομελετιέρες κλπ. μπερδεύτηκα και νόμισα ότι τελικά ήταν ομελέτα! Γράψε λάθος λοιπόν αυτό που είπα, αν και θα δοκιμάσω να προσθέσω και λίγο αλεύρι την επόμενη φορά που θα κάνω ομελέτα! ;) Μμμ, περιμένω την εναλλακτική κρέπα σου!

      Διαγραφή
    3. Μα έχεις δίκιο...είναι λίγο απ'όλα...χιχιχι

      Διαγραφή
  3. Πολύ σπέσιαλ συνταγή μας κράταγες για σήμερα! Απ' όλες τις πίτες, η αγαπημένη μου είναι η τυρόπιτα! φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααα πολύ χαίρομαι!!η συγκεκριμένη είναι λίγο απ΄όλα ...λίγο ομελέτα, λίγο κρέπα, λίγο τυρόπιτα...ότι πρέπει ώστε να έχεις ένα πεντανόστιμο και γρήγορο γεύμα!!

      Διαγραφή
  4. Ευχαριστουμε για την υπέροχη συνταγή, την έφτιαξα για βραδυνό κ άρεσε σε όλους. Αντί για γραβιέρα έβαλα γκούντα γιατί αυτό είχα. Λες να φταίει αυτό που η τυρόπιτα μου βγήκε σαν μια ομελετα διαλυμένη κ όχι σαν η πίτα που δείχνεις στις φωτό; Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμ, μια χαρά είναι το γκούντα, δε νομίζω να οφείλεται σε αυτό. όταν λες ομελέτα διαλυμένη, εννοείς στην μορφή ή στη γεύση?΄τα γρ που προτείνω στα υλικά τα ακολούθησες κατά γράμμα? το ότι διαλύθηκε οφείλεται (πιστεύω) σε αυτά που αναφέρω παραπάνω...ούτε εγώ μπορώ να το γυρίσω χωρίς να το διαλύσω- γι αυτό πήρα ομελετιέρα. Στείλε μου σε παρακαλώ ξανά...

      Διαγραφή