Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Νηστίσιμα Brownie-Muffin με καρύδια, χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και μίξερ



Αυτά τα Brownie-Muffin βγήκαν ακριβώς όπως τα είχα φανταστεί και είχα ανάγκη. Υπερ- σοκολατένια, χωρίς να λιγώνουν, αλλά να καλύπτουν την ανάγκη μας για σοκολάτα. Προσθέτοντας τα καρύδια και τα μπαχαρικά γίνεται απίστευτα εύγευστο και αρωματικό, είναι κάτι ανάμεσα σε brownie- καριόκα.  Ελπίζω να μης σας έχω μπερδέρψει αλλά να έχω εξιτάρει την περιέργεια σας. Δυστυχώς δεν ξέρω πως αλλιώς να σας το μεταφέρω,  γιατί διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο εμπόριο 
Σοκολατένια κεκάκια υψηλής θρεπτικής αξίας χάρη στις εξαιρετικές πρώτες ύλες. Καρύδια, ταχίνι, μέλι, αλέυρι Ζέας...


Ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας και βέβαια εξαιρετική πρόταση για τα παιδάκια μας. Μπορείτε να τα προσφέρετε και ως κέρασμα στο σχολείο ή στο γραφείο.


Υλικά για 12 Muffin:
- 120 γρ ταχίνι
- 210 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 250 ml γάλα καρύδας (όχι του ψυγείου)
- 1 κ.σ ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 150 γρ καρύδια ή φουντούκια
- 50 γρ κακάο
- 12 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης) - περίπου 3 γεμάτα κ.γ
- 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
- 100 γρ σταγόνες σοκολάτας
- 200 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
- 16 γρ baking powder

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε τα καρύδια στο μπλέντερ για ελάχιστα δευτερόλεπτα ώστε να τριφτούν αλλά να μη γίνουν σκόνη

2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα

3. Σε ένα μπολ προσθέτουμε πρώτα όλα τα υγρά υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθεί καλά το μέλι με το ταχίνι

4. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το πιρούνι. Δοκιμάζουμε ώστε να σιγουρευτούμε ότι είμαστε οκ από τα μπαχαρικά. Αν θέλετε προσθέστε ότι πιστεύετε ότι λείπει. Αντιστεκόμαστε και δεν το τρώμε αλλά

5.  Γεμίζουμε με καραμελόχαρτα τις θέσεις για muffin και μοιράζουμε το μείγμα μας

6. Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 25 λεπτά, όχι περισσότερο γιατί θέλουμε να είναι υγρά στο εσωτερικό 

Εγώ όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, τα συνόδεψα με πράσινο τσάι και πραγματικά φύλλα στέβιας τα οποία δίνουν γλυκιά γεύση με 0 θερμίδες. Χρησιμοποίησα όμως την πραγματική στέβια, όχι την χημική που δεν μπορεί να την μεταβολίσει ο οργανισμός


  • Η Ολυμπία έφτιαξε τα Muffin και είπε "Λοιπόν τα έκανα και είναι υπέροχα!!Όσο γλυκά πρέπει, όντως σαν καριόκες. Εγώ έβαλα μισό κακάο, μισό χαρουπόσκονη και αλεύρι ολικής φαρίνα και έγιναν πιο φουσκωτά και όχι υγρά μέσα αλλά πάλι τέλεια. Η μεγάλη είναι στο δεύτερο τώρα. Χωρίς υπερβολές, δεν μοιάζουν καθόλου υγιεινά 😂😂 είναι πεντανόστιμα"

  • Η Αναστασία έφτιαξε τα τα Muffin και είπε "Ειναι πραγματικά εξαιρετικά Ευαγγελία! Η μόνη παράλειψη είναι ότι άλεσα 100 γρ.καρύδια κ 50 γρ.φουντούκια κ έμειναν στο μπλέντερ...λόγω απόσπασης προσοχής απτον τρίχρονο γιο μου! Τα ξέχασα τελείως! Θα τα ξανακάνω όμως να σαι σίγουρη!! Σ'ευχαριστώ για τις υπέροχες υγιεινές συνταγές σου!!"

  • Η Κατερίνα έφτιαξε τα brownie muffin και είπε "Έκανα τα Νηστίσιμα σοκολατένια Brownie-Muffin με καρύδια και είναι πολυυυ νόστιμα και θρεπτικά! Πολύ ωραία συνταγή! Ευχαριστούμε πολυ!"
  • Η Μαρία - Ελευθερία έφτιαξε τα muffn και είπε "Και με επικάλυψη από πάνω. Δεν δοκίμασα ακόμα!!!!Πάντως άψητο ήταν θεϊκόοοοοοοο!!!!!!"



  • Η Δέσπονα έφτιαξε τα Muffin και είπε "Μόλις τα έβγαλα από το φούρνο! Ανυπομονώ να τα δοκιμάσω αν και μετά βίας κρατήθηκα να μην φάω όλο το μπολ καθώς τα ετοίμαζα. Μοσχοβολάει όλο το σπίτι! όντως σαν καριόκα! Εξαιρετική συνταγή! Η πρώτη που φτιάχνω από το μπλογκ σας! Έπεται και συνέχεια!...Μόλις το δοκίμασα είναι απίστευτα νόστιμο"
  • Η Κατερίνα έφτιαξε τα muffin και είπε "Τα μπραουνομάφινς σου ετοιμάστηκαν και πήγαν επίσκεψη! Υπεροχα και μυρωδατα!"
  • Η Ευφημία έφτιαξε τα muffin και είπε "Ορίστε κ το δικό μου μεγάλο brownie-muffin. Είναι εύγεστο αλλά θρυματίζεται...Χρησιμοποίησα λευκό αλεύρι και παρέλειψα τις σταγόνες σοκολάτας. Εμένα επειδή δεν μου αρέσει το γαρίφαλο θα το παρέλειπα (για δική μου γεύση μιλάω)..."
  • Η Πέννυ έφτιαξε τα muffin και είπε "Έφτιαξα και τα μαφινς brownie χωρίς ζάχαρη με γάλα καρύδας. Υπέροχα και ζουμερά!!!Μόνο μια μικρή παρατήρηση. Στο δικό μου φούρνο χρειάστηκε λιγότερος χρόνος για να διατηρηθούν ζουμερά. Πιστεύω τα 25 λεπτά για 180 βαθμούς με αέρα είναι πολύ πάντως...."

Τέλος να σας υπενθυμίσω: 
  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

7 σχόλια:

  1. Εξαιρετικά! Τρώγεται άνετα και πριν το ψήσεις! Θα το κάνω σε φόρμα ολόκληρο, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. ίσως στον χρόνο ψησίματος, τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,οντως τρώγεται κ ώμο...χαχαχα. Το εχω κανει κ σε μεγαλη φόρμα στρογγυλη.

      Διαγραφή
  2. Οσο για το χρόνο θα το δεις...θελουμε ομως να ειναι υγρο μεσα οποτε λιγότερη ωρα απο τα κανονικα κεικ. Καλη επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σούπερ σοκολατένια και σουπερ υγιεινά Ευαγγελία μου.
    Οπως λες υψηλης θρεπτικής αξίας.
    Τέλεια υλικά!!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ. :) ενα θα σου πω...τα εφτιαξα 3 φορές μεσα σε 2 βδομάδες....

      Διαγραφή
  4. Τέλεια συνταγή! Θα δοκιμαστεί άμεσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολυ που σου αρεσει. Θα περιμενω νεα σου αν τα δοκιμάσεις

      Διαγραφή