Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Νηστίσιμη τούρτα Φερρέρο Ροσέ (χωρίς βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και ψήσιμο)!



Ναι, ναι, ναι, πολύ καλά διαβάσατε!!! Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω αυτή την τούρτα. Είναι όπως ακριβώς την φαντάζεστε! Όχι, λάθος, είναι πολύ καλύτερη απ’ όσο μπορείτε να φανταστείτε. Είναι νηστίσιμη, είναι έτοιμη σε λιγότερο από ένα τέταρτο, είναι υγιεινή, την τρώμε άφοβα δηλαδή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι την τρώμε όλη σε 2 μέρες. Καλέστε τους φίλους σας και προσφέρετε τους αυτή την υπέροχη τούρτα, θα σας λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Επιπρόσθετα, φρόντισα να είναι και εξαιρετικά οικονομική. Αν θέλετε να έχει υψηλότερη διατροφική αξία αλλά και κόστος, θα φτιάξετε τη μους που σας είχα δείξει στην τούρτα καριόκα ή τη μους από την τούρτα με το αβοκάντο. Γευστικά είναι όλες εξίσου υπέροχες και δε θα καταλάβετε διαφορά. Η διαφορά τους αφορά μόνο σε θρεπτική αξία και σε κόστος. Αποφασίστε εσείς τι θα κάνετε αλλά φτιάξτε τη όλοι!!!!!


Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 26 εκ:
Για τη βάση:
- 300 γρ φουντούκια
- 300 γρ χουρμάδες ζυγισμένοι χωρίς κουκούτσι
- 10 γρ κακάο
- 30 γρ νερό
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

Για τη μους σοκολάτα
- 750 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου) ή κρέμα γάλακτος
- 625 γρ κουβερτούρα  
- 2-3 κ.σ μέλι
- 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
- μια τσιμπιά αλάτι

Για πασπάλισμα
100 -120 γρ φουντούκια

Εκτέλεση:
Προετοιμασία φουντουκιών
Για ακόμη πιο νόστιμο αποτέλεσμα επέλεξα να καβουρντίσω τα φουντούκια. Σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα, στους 200 βαθμούς, τοποθετούμε τα φουντούκια στη λαμαρίνα του φούρνου και τα αφήνουμε στο φούρνο για 10-20 λεπτά. Η ώρα εξαρτάται από το πόσο φρέσκα είναι τα φουντούκια. Δε θέλουμε να καρβουνιάσουν, θέλουμε απλά να ενισχυθεί η υπέροχη γεύση τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός φούρνου και τα ξεφλουδίζουμε εάν χρειάζεται. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε άλλη στιγμή ή μέρες πριν, ώστε να εξοικονομήσουμε χρόνο. Μπορείτε δηλαδή να το κάνετε μια μέρα που θα έχετε χρησιμοποιήσει το φούρνο για άλλο λόγο.

Για τη βάση
Τοποθετούμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κακάο και το αλάτι

Για το πασπάλισμα
Βάζουμε τα υπόλοιπα φουντούκια στο μπλέντερ και είτε τα κάνουμε σκόνη, είτε προσπαθούμε να μείνουν χοντροκομμένα (έτσι τα προτιμώ) ή τα χτυπάμε στο γουδί για ακόμη πιο ωραίο αποτέλεσμα. Αν επιλέξουμε το γουδί το κάνουμε στο τέλος

Για τη βάση
Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τους τοποθετούμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να λιώσουν. Επειδή είναι μια διαδικασία που δυσκολεύει όποιον δεν έχει δυνατό μπλέντερ, είτε θα χωρίσετε το μείγμα σε 2- 3 μέρη, είτε θα τους κάνετε καραμέλα όπως σας είχα δείξει εδώ, είτε θα τα καταφέρετε με λίγη υπομονή. Όταν έχουν αρχίσει να πολτοποιούνται θα προσθέσετε το νερό και αυτό θα σας βοηθήσει πολύ

Αδειάζουμε τους χουρμάδες στα φουντούκια και με το χέρι μας ομογενοποιούμε το μείγμα μας. Το τοποθετούμε σε μια αποσπώμενη φόρμα για κέικ ή όπου αλλού θέλετε. Το βάζουμε στο ψυγείο χωρίς όμως να είναι απαραίτητο γιατί περνάμε κατευθείαν στην από πάνω στρώση

Για τη μους
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για τη μους εκτός από το μέλι. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, χωρίς να βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε μέλι εάν χρειαστεί. Αδειάζουμε το περιεχόμενο στο τσέρκι και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει

Για το πασπάλισμα
Μπορούμε να προσθέσουμε τα μισά φουντούκια μέσα στο μείγμα και τα υπόλοιπα από πάνω, μετά από μια ώρα. Αυτό θα το αποφασίσετε εσείς βάση του γούστου σας. Εγώ έτσι έκανα
    
Και μην ξεχνάτε, βγάλτε φωτογραφία, στείλτε μου και μετά προσφέρετε τη στα αγαπημένα σας πρόσωπα! :)


Tips
- Εάν δεν έχετε κάποιο κάλεσμα, φτιάξτε τη μισή ποσότητα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Όσο και να μείνει η τούρτα βέβαια παραμένει φρέσκια αλλά επειδή είναι μεγάλος πειρασμός και θα την φάτε όλη, αρκεστείτε στη μισή ποσότητα!


  • Η Τουλίτα έφτιαξε την τούρτα και είπε "Είναι πραγματικά Υπέροχη! Όλοι στην οικογένεια είναι ενθουσιασμένοι. Είχαμε την τούρτα καριόκα αγαπημένη, αλλα τωρα μαλώνουμε ποια ειναι πιο υπέροχη!"



  • Η Ροδούλα έφτιαξε την τούρτα και είπε "Πολύ εύκολη και γευστική. Δεν έβαλα στη μους φουντούκια και τελικά θα του έδινε πιο πολύ αν το ειχα κάνει. Πάντως όσοι έφαγαν δεν πίστευαν πόσο διαφορετικά υλικά είχε σε σχέση με αυτά που ήξεραν ..."
  • Η Μαίρη έφτιαξε την τούρτα και είπε "Την φτιάξαμε για τα γενέθλια της μικρή μας που έγινε 2! Τούρτα φερρέρο! Η συνταγή φοβερή!!!"
  • Η Μαρία έφτιαξε την τούρτα Φερρέρο και είπε απευθυνόμενη σε μια ομάδα διατροφής στο fb "Συνήθώς δεν δημοσιεύω τις δημιουργίες μου θεωρώ πως δεν είναι καλύτερες απο τις δικές σας ! Όμως αυτή η τούρτα ferrero έγινε το κάτι άλλο!!!!"
  • Η Εύα έφτιαξε την τούρτα και είπε "Έφτιαξα τη νηστίσιμη τούρτα Φερρέρο Ροσέ για τα γενέθλια της εγγονής μου. Έγινε τέλεια!!!!"
  • Η Παναγιώτα έφτιαξε την τούρτα και είπε "Έφτιαξα την τούρτα Φερέρο με καραμελωμένα φουντούκια με μέλι για τα γενέθλια του άντρα μου"

  • Η Εύα ξαναέφτιαξε την τούρτα φερέρο και είπε "Έφτιαξα ξανά την τούρτα Φερρέρο Ροσέ για τους vegan καλεσμένους στη βάπτιση της μικρής μου εγγονούλας ! Έβαλα σιρόπι Αγαύης αντί για μέλι. Αυτοί που έφαγαν είπαν ότι τους άρεσε πολύ!."
Τέλος να σας υπενθυμίσω:

  • Αν θέλετε να μην χάνετε τις νέες συνταγές, παρακαλώ κάντε like στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
  • Αν σας άρεσε η συνταγή, κοινοποιήστε τη στους φίλους σας στο facebook
  • Το φτιάξατε και σας άρεσε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!

12 σχόλια:

  1. Πω πω..Φανταστική Ευαγγελία μου.
    Και τα υλικά ωραία.Τα φουντούκια μου αρέσουν.
    Το ότι δεν θέλει ψήσιμο είναι ένα μεγάλο συν!!!

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολυ κοριτσι μου. Εκτος του οτι ειναι θρεπτική, γίνεται πολυ εύκολα κ γρήγορα. Ούτε τέταρτο προετοιμασία κ σε 2 ωρίτσες στο ψυγείο να παγώσει!!!!

      Διαγραφή
  2. Θα τη φτιαξω για τα γενεθλια της Αθηνας και θα στειλω φωτο με κερακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γλυκο είναι πεντανοστιμο,πανευκολο,γινεται σε χρονο μηδεν,θρεπτικο και μοναδικο.Να σαι καλα Ευαγγελια για την υπεροχη συνταγή.Εγω βρηκα το γλυκο μου.Μπραβο σου για την υπεροχη δουλεια που κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την εφτιαξες;;;;;; Ευχαριστω πολυ για τα καλά σου λόγια. Χάρηκα πολυ!!!!

      Διαγραφή
    2. Ναι την εφτιαξα και θα την ξαναφτιάξω φυσικα.Ο γιος μου ξετρελαθηκε,μαλιστα μοιρασε το γλυκο ετσι ώστε να μην φαω περισσοτερο απ εκεινον!Απλα υπεροχο!!!Θα σου στειλω φωτο προσεχως.

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα φοβερός! Πολυ χάρηκα!!!!! Θα περιμενω κ φωτογραφία σου!

      Διαγραφή
  4. Μόλις την έφτιαξα και την έβαλα να παγώσει. Η γεύση της βάσης και της μους μεμονωμένα είναι φανταστική! Σίγουρα και ο συνδυασμός θα είναι εξίσου υπέροχος! Καταλαθος έβαλα 50 ml παραπάνω γάλα καρύδας. Θα επηρεάσει κατι πιστεύετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια! Μια χαρά θα είναι, μπορεί αν είναι λίγο πιο μαλακή η μους, αλλά μια χαρά θα σφίξει και έτσι. Θα περιμένω νέα σου και φωτογραφία.

      Διαγραφή
  5. Θα φτιάξω την τούρτα για τα γενέθλια της εγγονής μου που είναι τη Μ. Παρασκευή. Μου έδωσες τη λύση για τούρτα νηστίσιμη και σ΄ευχαριστώ γι' αυτό. Θα ήθελα να στείλω τη φωτογραφία της τούρτας αλλά δεν ξέρω πώς. Παρακαλώ πολύ πες μου τι να κάνω. Έχω laptop. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολυ, να την χαίρεστε τη μικρούλα. Αν βγάλετε φωτογραφία με κινητό στείλτε μου με email στο litsabl@hotmail.com ή στο Facebook. Evangelia Vlassopoulou. Αν βγάλετε με φωτογραφική μηχανή, θα την περάσετε στο laptop κ θα μου τη στείλετε μ τον ιδιο τροπο. Καλη επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή