Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Κρέπες της έξυπνης τεμπέλας




Συστατικά:
- 10 κανελόνια
- 14 φέτες τυρί για τοστ με χαμηλά λιπαρά
- 12 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
- 1 μικρό κουτάκι μανιτάρια κονσέρβας
- 2 ½ κούπες γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 6 κ.σ γεμάτες κορν φλάουρ
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση:
1. Ξεπλένουμε πολύ καλά τα μανιτάρια από το νερό της κονσέρβας

2. Βράζουμε τα κανελόνια για 4 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα βγάζουμε με μία τσιμπίδα προσεκτικά για να μη κοπούν και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε

3. Όσο βράζουν τα κανελόνια ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε πρώτα τη γαλαπούλα, από πάνω το τυρί και μέσα 2-3 φετάκια μανιταριών και τα τυλίγουμε σε σφικτό ρολό. Επαναλαμβάνουμε 9 φορές



4. Γεμίζουμε τα κανελόνια μας με το ρολά που φτιάξαμε και τα αφήνουμε στο ταψί

5. Ρίχνουμε ½ κούπα γάλα να καλύψει τον πάτο του ταψιού και λίγο τα κανελόνια

6. Κόβουμε σε κοματάκια τις 2 φέτες γαλοπούλας και τοποθετούμε αραιά πάνω στα κανελόνια



7. Ανάβουμε το φούρνο ώστε να είναι ζεστός όταν θα βάλουμε μέσα το ταψί

8. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, τις 2 κούπες, σε κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά. Μετά από 4 λεπτά περίπου (μόλις που ξεκινάει να βράσει το γάλα) χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο λίγο το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε κυκλικά με το σύρμα για 5-7 λεπτά ακόμη. Δυναμώνουμε τη φωτιά αν χρειάζεται και προσθέτουμε κορν φλάουρ, αν τη θέλουμε πολύ σφιχτή (μια μέση κατάσταση όμως είναι προτεινόμενη)



9. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τις 4 φέτες τυρί του τοστ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.

10. Τέλος δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και ρίχνουμε ελάχιστο μοσχοκάρυδο

11. Απλώνουμε τη μπεσαμέλ πάνω στα κανελόνια καλά να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190, στη μεσαία σχάρα για 20-30 λεπτά







Καλή όρεξη!!!


Σημείωση:
Δοκιμάστε το οπωσδήποτε, θα με ευγνωμονείτε. Είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ, γρήγορο και υγιεινό. Η μυρωδιά σπάει μύτες!!!


Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου