Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Μεθυσμένο, λεμονάτο μοσχαράκι με κριθαράκι



Συστατικά:
- 600 γρ άπαχο μοσχαράκι κομμένο σε μπουκίτσες
- 1 1/2 κούπα κριθαράκι ψιλό
- 2 πορτοκάλια
- 1 κουτάκι μπύρα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
- 8 κ.σ ελαιόλαδο
- 5 κ.σ ξύδι
- 2 λεμόνια

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το μοσχαράκι σε ένα μπολ. Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φέτες, τα τοποθετούμε από πάνω ρίχνουμε το ξύδι και τα αφήνουμε μια ωρίτσα τουλάχιστον



2. Βγάζουμε τις φέτες πορτοκαλιού από το μοσχάρι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε το σκόρδο.

3. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, τόσο ώστε να καλύψουμε τον πάτο της κατσαρόλας που θα χρησιμοποιήσουμε και όταν θα έχει κάψει καλά το λάδι ρίχνουμε το μοσχαράκι και σωτάρουμε για 5 λεπτά. Χρησιμοποιούμε ξύλινη κουτάλα για να μην τρυπήσουμε το κρέας και χαθούν οι χυμοί



4. Έπειτα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε τα σωτάρουμε



5. Μετά από λίγα λεπτά, που θα έχει μαραθεί το κρεμμύδι, ρίχνουμε τη μπύρα αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει τουλάχιστον μια ωρίτσα


6. Προσθέτουμε νερό όποτε χρειάζεται. Όταν θα έχει περάσει η μία ώρα και το κρέας είναι έτοιμο ρίχνουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και το χυμό από 2 λεμόνια και όταν βράσει ρίχνουμε το κριθαράκι.

Καλή Όρεξη!!!



Τέλος να σας υπενθυμίσω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου