Συστατικά:
- 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
- 1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριά
- Τυρί (καπνιστό ή οποιοδήποτε μαλακό)
- 1 ντομάτα
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 4 κ.σ κρασί
- 8 τορτίγιες
- Barbeque sause ή κέτσαπ
- Tabasco
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
Εκτέλεση:
1.Τρίβουμε με το χέρι μας το κιμά και τον τοποθετούμε στην actifry. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 7 λεπτά
2.Εν τω μεταξύ, πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το πολτοποιούμε
3.Αφού έχουν περάσει τα 7 λεπτά, ανοίγουμε τη φριτέζα, ρίχνουμε τις πιπεριές , το σκόρδο και το κρασί
4.Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά. Κατά διαστήματα παρακολουθούμε μήπως χρειάζεται ανακάτεμα
5.Στο τέλος ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μπόλικη πάπρικα
6.Παίρνουμε μια τορτίγια και βάζουμε 3-4 κουταλιές από τον κιμά. Κόβουμε ένα κομματάκι τυρί και στη συνέχεια σε μικρά κομματάκια και απλώνουμε
7.Κόβουμε 4 -5 κυβάκια ντομάτας και τοποθετούμε από πάνω. Ρίχνουμε Tabasco και barbeque sauce κατά βούληση
8.Τυλίγουμε σε σφικτά ρολά και τοποθετούμε για 5 λεπτά σε ζεστό φούρνο
Καλή όρεξη!!!
Σημείωση:
Μην παραλείψετε τη barbeque sauce ή το κέτσαπ, αλλιώς είναι κάπως στεγνός ο κιμάς. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε 2-3 κουταλιές επιπλέον ελαιόλαδο στον κιμά όταν μαγειρεύεται. Επίσης μπορείτε να βάλετε έτοιμη καυτερή σάλτσα ντομάτας ή απλά να χρησιμοποιήσετε τη δική σας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου