Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Εύκολη κοτόσουπα




Συστατικά:
- 3 μπούτια από κοτόπουλο κομμένα σε παϊδάκια, χωρίς την πέτσα
- 2 καρότα
- 4 κλωνάρια σέλινο
- αστεράκι ή φιδέ
- 4 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Εξαφανίζουμε όποιο ορατό λίπος υπάρχει στα μπουτάκια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε σε ένα μπολ για μια ώρα με το χυμό από 2 λεμόνια

2. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει για μισή ώρα και ξαφρίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα

3. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φέτες. Πλένουμε το σέλινο το κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια. Βάζουμε τα καρότα και το σέλινο στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για σχεδόν μία ώρα ακόμη. Δεν σωτάραμε το κοτόπουλο συνεπώς θέλει λίγο παραπάνω βράσιμο

4. Δοκιμάζουμε και όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο ρίχνουμε αλάτι, μπόλικο πιπέρι, το χυμό 2 λεμονιών και φιδέ ή αστεράκι, ή όποιο άλλο μικρό ζυμαρικό επιθυμείτε

5.Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε

Συμβουλή:
1.Μπορείτε να διατηρήσετε τη σουπίτσα στη κατάψυξη και να τη ζεστάνετε σε ώρα ανάγκης
2. Μπορείτε να προσθέσετε και πατάτες αν θέλετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου